Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Як везти лежачу маму в невідомість? Вирішили залишатися вдома», — дочка важкохворої пенсіонерки з Макіївки

13.11.2014

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова закупив ліки для лікування пенсіонерки з хворобою Паркінсона. Препаратів, які дозволяють підтримувати її стан стабільним, вистачить на кілька місяців терапії.

Страшний діагноз Зінаїді Василівні встановили 15 років тому. Хвороба почала розвиватися внаслідок атеросклерозу судин. Останні 10 років пенсіонерка прикута до ліжка. Всі турботи з догляду лягли на плечі її дочки Людмили.

«До початку війни частину медикаментів ми отримували безкоштовно. Але зараз ні їх, ні маминої пенсії не отримуємо вже місяців зо три. У мене ще дочка інвалід третьої групи — теж виплат немає. Спасибі Рінату Леонідовичу за ліки. Ми дуже вдячні», — каже Людмила.

Роботу Людмила втратила в жовтні. Взуттєва фабрика, на якій працювала раніше, згорнула виробництво. А разом із цим, зникло й останнє стабільне джерело прибутку — єдине на сім’ю.

Про Гуманітарний штаб Людмила дізналася від знайомих. Опинившись у безвихідному становищі, зважилася зателефонувати. Упродовж декількох тижнів вона отримала для мами необхідні ліки.

Людмила з мамою й дочкою, студенткою торгового університету, проживають у Макіївці. «Мови про те, щоб виїхати, і бути не могло. Як везти лежачу маму в невідомість? Вирішили залишатися вдома. Її стан стабільним складно назвати. Постійно втрачає вагу, годуємо з ложечки», — розповідає Людмила.

За її словами, ситуація в Макіївці більш-менш тиха. «Знаю, що в Донецьку та інших містах області гірше. Добре, що нас обійшло», — розповідає Людмила.

— Із продуктами ситуація стерпна. Живемо за рахунок гуманітарної допомоги й того, що влітку в городі виростили. У багатьох і цього немає. Щодня спостерігаю черги пенсіонерів під магазинами».