Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як розвіяти страх у питаннях усиновлення, й не лишитися спостерігачем чужого щастя? Лист-аутотренінг батьків-усиновителів

11.01.2021

Головна причина, що не дозволяє багатьом людям навіть думати про усиновлення, це страх. Коріння цього страху - негативна інформація та велика кількість міфів у цих питаннях. Програма “Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!” вже 11 років допомагає українцям позбутися інформаційного негативу, та розповідає перевірену и корисну інформацію з питань протидії сирітству.

Найголовніші інформатори та спікери програми “Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!” - батьки-усиновителі, які власним прикладом життя руйнують усі перепони і забобони.

- Я бачу багато сімей, які не мають діток, а весь свій потенціал любові та турботи віддають собакам чи котам, - пише нам усиновителька Ілона Васильєва. - І врешті решт, саме домашні тварини, а не діти, отримують величезний потенціал невитраченого материнства своїх хазяїв! Чому так трапляється? Тому що є страх. Я дуже б хотіла допомогти розвіяти страхи у питаннях усиновлення. Дуже важливо надихнути такі пари говорити на цю тему, а не відкидати, як надможливу.

Хочу запропонувати власний аутотренінг, що допоміг мені наважитися стати усиновителькою, і найщасливішою жінкою у світі!

Часто великий вплив мають знайомі, близькі й навіть сусіди, які теж не мають дітей та кажуть про величезні ризики та погані приклади. Так вони ще більше відштовхують усі думки про можливість взяти у свою сім’ю усиновлене дитя. Життя триває, а багато сімей так і залишаються спостерігачами чужого щастя. Навіщо боятися і не крокувати шляхом власного щастя? Адже виховувати дитину, мати родину, де є і діти, і домашні тварини, і тепло, і сміх - це величезне щастя!

Зараз набагато легше змінити своє життя й реалізуватися у прийомному материнстві чи усиновленні. Просто запитайте себе: “Що я можу зробити, щоб змінити цю ситуацію?”. І відчуєте - всередині вас живе Велика Сила! Усе залежить лише від того, як саме ви нею користуєтеся! Велика Сила - це відповідальність, що дозволяє нам змінити світ на краще. Якщо ми приймаємо на себе відповідальність, то вже не витрачаємо час на обвинувачення обставин, влади чи когось іншого. Відповідальність - це наша здатність реагувати на ситуацію.

В усиновленні в нас завжди є вибір! Якщо жінка народжує, вона спочатку не знає, якою буде дитина. Якого кольору в неї будуть очі та волосся, яким буде її голос…. Просто ця дитина апріорі стає частиною життя жінки. Коли ви наважуєтесь на усиновлення і переглядаєте світлини дітей, - ВИ МАЄТЕ ВИБІР! У вас є можливість не поспішати, а обрати саме ту дитину, від світлини якої ви відчуєте - це МІЙ! Впевнена, що висока і добра мета притягує ресурси, необхідні для її реалізації. Як тільки ви вирішите взяти дитину - ви отримаєте Велику Силу для реалізації свого рішення!

Вірю, що Господь усе влаштовує так, щоб кожен з нас зробив правильний вибір!. Що саме вас вже десь дуже чекає хлопчик, або дівчинка. Що саме ви достойні прийняти його у свій дім, у своє серце та життя...