Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як пройшов тренінг для батьків та опікунів: «Психологічна підтримка дітей та підлітків під час війни»: підсумки та відгуки

01.08.2022

Минулої п’ятниці, 29 липня, відбувся третій онлайн-тренінг на тему: «Психологічна підтримка дітей та підлітків під час війни: практичні поради, техніки та вправи для батьків та опікунів» від Фонду Ріната Ахметова.

Тренери – кризова психологиня Олена Ємченко та сімейна психологиня і мама-опікун Людмила Ібрагімова добре відомі користувачам порталу «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» ще з першого тренінгу «Опіка над дитиною під час війни: виявляємо складнощі та вчимося їх долати» (Дивіться тут).

Цього разу психологині занурили учасників тренінгу в сферу емоційного інтелекту та навчали простих вправ щодо трансформування стресу й деструктивних емоцій у конструктив.

На тренінгу був присутній 31 учасник з різних регіонів України.

Після завершення заходу бажаючі пройшли анкетування й отримали електронний сертифікат слухача курсу «Психологічна підтримка дітей та підлітків під час війни: практичні поради, техніки та вправи для батьків та опікунів» від Фонду Ріната Ахметова.

 

«Дякую за цікавий та змістовний тренінг, – подякувала Тетяна Войтова, яка одна з перших отримала сертифікат слухача курсу. – Буду використовувати почуте далі у власному житті».

 

Як завжди, дуже цікавий захід, – пише Оксана Родич, постійна учасниця онлайн-тренінгів Фонду. – Дякую, що торкнулися важливої теми про вибір психолога під час війни. На жаль, ми мали негативний досвід, коли в 2014 році допомога деяких психологів тільки зашкодила, і ми проходили психологічну реабілітацію повторно в 2021 році».

 

«Дякую за зустріч, – пише нам мама ДБСТ Ірина Рудковська. – Освоїла багато нового матеріалу, багато чого пригадала. Ваші тренінги – реальна допомога у цей нелегкий час! Щирезно дякую!»

 

Відео тренінгу «Психологічна підтримка дітей та підлітків під час війни: практичні поради, техніки та вправи для батьків та опікунів» з’явиться наступного тижня, про що ми обов’язково повідомимо в подальших публікаціях.

Нагадаємо, з 29 травня 2022 року Фонд Ріната Ахметова запустив серію підтримуючих онлайн-тренінгів для батьків (опікунів, усиновителів, вихователів) щодо нових викликів війни, яка вже пів року триває в Україні. Безкоштовні заходи за участю провідних психологів країни відбуваються в рамках реалізації благодійного проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Усиновлення та розвиток сімейних форм виховання».

За минулі три місяці навчання пройшли більше 100 батьків (опікунів, усиновителів, вихователів та прийомних батьків) з усіх куточків України.