Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як пройшов перший онлайн-тренінг 2023 року від “Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!”. Ключові моменти та відповіді будуть викладені незабаром

26.01.2023

26 січня програма “Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!” провела перший в 2023 році онлайн-тренінг.

Темою заходу, вже за традицією, стало національне усиновлення під час війни.

Спікером заходу запросили відому експертку з питань усиновлення, законотворцяь Людмилу Волинець.

Раді повідомити, що попри ворожі обстріли, які значно посилилися саме в цей день, захід був проведений в повному обсязі і навіть обійшлося без перерв на повітряну тривогу.

Програма щиро дякує Людмилі Семенівні, яка попри складний емоційний стан, спричинений добовими ворожими обстрілами, знайшла в собі сили провести захід, на який зареєструвалося близько 120 учасників з усіх куточків України. Попри відключення світла і тривоги в деяких регіонах до заходу приєдналися близько 80 учасників, і після завершення - отримали відповідний сертифікат слухача.

Це говорить про дивовижну жагу до життя і силу духа українців,що знайшли дві години свого часу для саморозвитку і вдосконалення знань.

Неймовірну повагу викликали також листи з регіонів, що у той момент потерпали від обстрілів: “Вибачте, ми з Вінниці, не змогли долучитися, бо в той час були обстріли, в нас вікна повилітали. Скажіть, чи буде викладений онлайн-захід з Людмилою Волинець на сайт, щоб ми змогли його подивитися?”

Програма запевняє: усі відповіді Людмили Волинець будуть викладені на онлайн-ресурси Фонду - і у друкованій версії на сторінку “Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!”, і у форматі відео/аудіо на YouTube каналі Фонду Ріната Ахметова. Слідкуйте за нашими новинами.

Формат тренінгу був переформатований у відповіді на запитання, які учасники писали в анкетах під час реєстрації. Під час заходу учасники додавали нові питання у спеціально створений Вайбер-чат.

За 2 години Людмила Семенівна відповіла на 30 різноманітних запитань щодо усиновлення і влаштування дітей у сім’ї:

- законодавчі зміни щодо усиновлення під час війни,

- як знайти дитину, якщо вона перебуває в евакуації;

- чому неможливе усиновлення за кордоном;

- скасування усиновлення або позбавлення батьківських прав

- та наслідки цієї трагедії;

- усиновлення/опіка родичами дитини;

- чи може військовослужбовці бути усиновителями.

“Такі заходи з Людмилою Волинець треба проводити частіше, кожного тижня, - писали учасники у Вайбер-чат по завершенню заходу.- Адже тем і питань виникає дуже багато! Дякуємо спікеру, Фонду Ріната Ахметова, та чекаємо подальших зустрічей!”