Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як пережити дитячі вікові кризи, розбиралися з батьками на «Теплій зустрічі»

11.10.2024

10 жовтня 2024 року відбулася чергова «Тепла зустріч» з прийомними батьками, опікунами та батьками-вихователями на дуже важливу тему, присвячену особливостям проявів вікових криз у житті дитини.

Онлайн-захід, організований Фондом Ріната Ахметова в межах проєкту «Сирітству – Ні!», зібрав понад 200 учасників, які прагнули зрозуміти, як взаємодіяти з дитиною в періоди вікових криз.

Наталія Гужева, тренерка з питань соціального супроводу сімей, у яких виховуються діти-сироти й діти, позбавлені батьківського піклування, разом з учасниками зустрічі детально розібрала віковий розвиток дитини та як проявляються кризи на кожному етапі розвитку, що дасть змогу враховувати ці знання у процесі виховання.

Дуже важливо розуміти, як підтримувати дитину в цей період, допомагати їй справлятися з емоціями та забезпечувати належне середовище для її розвитку. Тому спікерка надала багато практичних порад щодо того, як пом'якшити вплив вікових криз на дитину та як правильно реагувати на зміни в її поведінці.

Також під час зустрічі тренерка провела корисну вправу з батьками на визначення деструктивної поведінки у вихованні дітей. Окрім цього, в ефірі батьки взяли участь у розігруванні ситуаційних ролей – «конфлікт мами з підлітком», а потім разом аналізували свою поведінку й обговорювали поведінку дитини в даній ситуації.

Учасники відзначили важливість теми та цікавий формат зустрічі, особливо високо оцінили поради щодо різних методів виховання та комунікації з дітьми, які допоможуть побудувати довірливі стосунки та підтримувати гармонійний розвиток дитини.

Отже, «Тепла зустріч» була цікавою й корисною для учасників, про що свідчить велика кількість подяк спікерці та команді за організацію заходу на важливу для батьків тему.

Відгуки учасників зустрічі:

«Мені дуже сподобалась зустріч! Буду в спілкуванні з дітьми використовувати поради, які сьогодні почула»

«Дякую за корисну інформацію та можливість отримувати нові знання безкоштовно!»

«Дякуємо! Як завжди, все на вищому рівні. Це те, що потрібне для роботи з дітьми. Молодці!»

«Зустріч була цікавою та інформативною, дізналася багато цікавого. Приємно було спілкуватися»

«Дякую за детальний розбір вікового розвитку дітей та вікових криз, що в подальшому дасть змогу враховувати у вихованні та використовувати ці знання в роботі»

«Цікава інформація стосовно особливостей поведінки дітей у різних вікових категоріях та шляхів подолання проблем»

«Дякую за поради та щире спілкування під час зустрічі!»

«Дуже пізнавальна й потрібна інформація, яку можна використовувати в повсякденному житті»

«Зустріч на тему особливостей проявів вікових криз у житті дитини була надзвичайно інформативною та корисною. Ми дізналися багато нового. Було корисно почути про різні методи виховання та комунікації з дітьми, які допоможуть у стосунках з дітьми та їх вихованні»

«Важлива та цікава інформація, яка необхідна, як в особистому житті, як мамі, так і в роботі. Спікерка пані Наталія викладала змістовно та доступно, за що їй дуже дякую!»

«Вебінар проходив у зручному форматі. Спікерка тримала увагу аудиторії протягом усієї зустрічі»

«Щиро дякую за рекомендації стосовно підліткового віку!»

«Дякую за нові знання, новий досвід у спілкуванні з дітьми!»

«Дякую! Буду використовувати отримані знання у вихованні дітей»

«Зустріч була досить змістовною та інформативною. Дякую організаторам!»

«В одній зустрічі пройшлись усіма віковими потребами, що дало змогу проаналізувати проблемні моменти»

«Дякую за чудову зустріч, тепер краще почала розуміти свого сина підлітка»

«Зустріч корисна, важливі були теми, буду користуватися порадами»