Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як переселенцям здобути вищу та професійну освіту

11.06.2018

Для всіх абітурієнтів, які проживають на тимчасово непідконтрольних українському уряду територіях або територіях проведення ООС, був введений спрощений порядок вступу до професійно-технічних, тимчасово переміщених вищих навчальних закладів та вищих навчальних закладів на території Луганської та Донецької областей.

Таким абітурієнтам не потрібно здавати ЗНО. Замість цього вони проходитимуть державну підсумкову атестацію з 2 предметів – українська мова та історія України та здаватимуть вступний іспит з профільного предмету. Також такі абітурієнти зможуть вступити до навчального закладу без паспорта й атестата про повну загальну середню освіту.

Більше інформації можна отримати в Освітніх центрах, які з 4 червня запрацювали при вишах (35 центрів «Крим-Україна» для переселенців і жителів окупованого Криму та 37 центрів «Донбас-Україна» для переселенців і жителів непідконтрольних частин Донбасу). Контакти Освітніх центрів можна знайти на сайті МОН.

Консультації щодо спрощеної процедури вступу до навчальних закладів абітурієнти з територій проведення ООС зможуть отримати від радників з питань ВПО. Більше інформації в листівках, які підготували експерти програми «Радник з питань ВПО».