Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

“Як дізнатися, який ти у черзі на усиновлення?” Відповідь Любові Лоріашвілі на запитання читачів порталу "Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!"

27.10.2020

“Усі усиновлювачі після постановки на облік чекають своєї черги на ознайомлення з базою анкет дітей. Як дізнатися, який ти у черзі?” Саме таке запитання користувач Тетяна Волкоморова задала на нашому Форумі програми “Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!”. https://www.facebook.com/groups/2493884820873164

Відповісти на запитання Тетяни спеціаліст програми “Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!” попросила Любов Лоріашвілі, головного спеціаліста відділу соціального інспектування та соціальної роботи з сім'ями Київського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

“Так, дійсно, усі усиновлювачі при оформленні документів вказують бажаний вік, стать дитини (або який їм був рекомендований), і працівники служби у справах дітей (далі - працівники ССД) ставлять їх у чергу на облік. Якщо з’являється така дитина у тому районі, місті, області, де вони стоять у черзі, працівники ССД обзвонюють першого у черзі. Якщо ця перша сім’я і встановила контакт з дитиною і вирішила її взяти у сім’ю, працівники ССД далі інформацію про дитину не розповсюджують. Якщо контакт не встановлений, то право на побачення отримує друга у черзі сім’я, і працівники ССД телефонують їм і пропонують.

Така черга і обов’язкові дзвінки служб є тільки в усиновленні, і тільки за місцем проживання батьків-усиновителів. При влаштуванні дитини, наприклад, під опіку такої черги немає, і працівники не зобов’язані продзвонювати опікунів. Саме тому опікуни телефонують самотужки.

Тому, якщо працівник ССД вам не зателефонував, Тетяно, краще почекати, і поки користуватися даними порталів: https://sirotstvy.net/ua/questionnaires-children/

https://www.msp.gov.ua/children/motherhood.php

Якщо усиновителі бачать дитину, яка їм подобається, тоді вони мають права телефонувати за номером, що вказаний в анкеті, і питати - чи можлива зустріч з цією дитиною? Якщо ця дитина вже у процесі встановлення контакту з батьками, телефонуючим усиновителям можуть відмовити чи попросити почекати. Коли дитина ще не у процесі встановлення контакту з батьками - дають дозвіл.

Черги на діток, що є на порталах, зазвичай немає. Бо якщо дитина вже є у базі даних порталів, то це означає, що вона вже була у “регіональних чергах”, і перейшла з регіонального на всеукраїнський рівень пошуку сім’ї. І тут черг вже не повинно бути.