Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Я буду вдячна до кінця життя»: постраждала від обстрілу 68-річна мешканка Умані пройшла реабілітацію від Фонду Ріната Ахметова

17.08.2023

Вранці 28 квітня 2023 року росія завдала чергового ракетного удару по Україні, влучивши у житлову багатоповерхівку в місті Умань. 68-річна Любов Іванівна Гур’єва та її чоловік прокинулися від того, що на них впала важка віконна рама. Все навколо було розбите. Жінка, у якої ще до трагедії були проблеми зі здоров’ям, щодня почувалася все гірше. Після перебування у лікарні вона пройшла курс реабілітації від Фонду Ріната Ахметова у санаторії на Закарпатті.

«Я буду, мабуть, до кінця життя вдячна Фонду. Я вже людина поважного віку. Чомусь за все життя я ніколи нічого не вигравала — навіть у лотерею. А тут, після такої трагедії, до мене поставилися по-людськи та надали цю путівку. Я буду доземно вклонятися цим людям, буду весь час дякувати та бажати їм здоров’я. Бажати всім добра і Перемоги», — зізнається Любов Іванівна.

Через три тижні у шпиталі жінку виписали та рекомендували санаторно-курортне лікування. За словами Любові Іванівни, вона зверталася до соцзахисту, профкому, але всюди відмовляли: під час війни путівок не надають. Вона ж почувалася погано. Про Фонд мешканка Умані дізналася з інтернету, зателефонувала — і незабаром поїхала на реабілітацію.

За словами головної лікарки санаторію «Боржава» Сніжани Чеботарьової, після пережитого Любов Іванівна відчувала напади страху, безсоння, у неї підвищувався тиск, тремтіли кінцівки. І реабілітація вже дає результат.

«Любов Іванівна отримує комплекс процедур — і помічає значне покращення. Каже, що і тиск нормалізувався, і поліпшилася якість сну, вона себе більш спокійно почуває», — зазначає лікарка.

Проєкт «Лікування та реабілітація поранених дорослих» реалізується у рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

Фонд надає допомогу мешканцям України, які постраждали внаслідок обстрілів житлових районів, — це лікування, реабілітація, психологічна допомога тощо.

Якщо вам чи тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 800 509 001 (лінія працює з понеділка по п’ятницю).