Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Відповідь Гуманітарного штабу Ріната Ахметова на лист-звернення мешканців м. Дебальцеве

03.02.2015

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова висловлює готовність допомагати мирним жителям Дебальцевого. У місті залишилося багато дітей, старих, жінок, інвалідів, які опинилися у критичній ситуації. Понад 10 днів мирні люди постійно наражаються на масові обстріли, відсутні вода й електрика, немає мобільного зв’язку та можливості зв’язатися із зовнішнім світом.

 

Розуміючи всю складність гуманітарної ситуації на прифронтових територіях, Гуманітарний штаб, за рішенням Ріната Ахметова, 22 січня запустив програму надання допомоги містам на лінії вогню. Вже 26 січня до Дебальцевого доставили 3000 продуктових наборів, призначених для мирних жителів. Силами волонтерів усі пакети з благодійною допомогою роздали упродовж тижня. У лютому ми плануємо доставити ще 4500 продуктових наборів. Ми будемо намагатися доставляти стільки, скільки знадобиться для порятунку мирних містян.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова також готовий надати адресну допомогу на лікування або медикаменти. Для цього в разі, якщо мирний житель або дитина поранені чи важкохворі, необхідно звернутися на гарячу лінію Штабу за безкоштовним номером 0 800 509 001 або за адресою електронної пошти [email protected].

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова також приєднується до звернення команди Донбас SOS на адресу уряду України, місій ОБСЄ та ООН. Учасники військових дій на Донбасі мають негайно й без жодних умов почати дотримуватися положень міжнародного гуманітарного права і прав людини (Гаазької, Женевської та Європейської конвенцій), відповідно до яких домовитися про припинення обстрілів житлових районів, про гуманітарне перемир’я, забезпечити доставляння гуманітарної допомоги гуманітарними місіями, організаціями та волонтерами, а також забезпечити безпеку її одержувачам.

Ми готові координувати свої дії з іншими органами та структурами, міжнародними і громадськими організаціями й волонтерами, які допомагають мирному населенню Дебальцевого та інших населених пунктів.