Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Відпочинок для дітей із Донбасу: у таборі на Азовському морі відкрилася друга зміна

15.08.2016

Сьогодні, 15 серпня, для дітей із Донбасу відкрилася друга зміна в оздоровчому таборі «Альбатрос» на Азовському морі. Відпочинок для дітей організовано Гуманітарним штабом Ріната Ахметова в межах програми «Мирне літо – дітям Донбасу – 2016».

Під час відпочинку на морському узбережжі діти зможуть оздоровитися й набратися сил, а також відволіктися від реалій воєнного часу. У програмі беруть участь діти віком від 8 до 14 років, які проживають на непідконтрольній території і в «сірій зоні» Донецької області, а також діти-переселенці.

«Сьогодні вранці табір прийняв перших діток. Виїзд дітей із непідконтрольних територій Донецької області сильно ускладнений перетином блокпостів, тому їх заїзд триватиме до 17 серпня. На другу зміну в «Альбатрос» мають приїхати 200 дітей із Донбасу. Гуманітарний штаб підготував для них цікаву розважальну програму, яка допоможе хоч ненадовго забути про страхи війни. Всього цьогоріч за час реалізації проекту в таборах «Альбатрос» і «Сонячний» зможуть відпочити 500 дітей», – розповіла Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

У таборі «Альбатрос» із дітьми з Донбасу працюють професійні педагоги і вожаті, а також 2 команди психологів. Крім масштабної розважальної програми, на дітей із Донбасу чекають заняття та консультації з фахівцями Штабу, спрямовані на стабілізацію та поліпшення психоемоційного стану, зниження тривожності, розвиток навичок комунікації.

«Допомога дітям завжди була у фокусі уваги Ріната Ахметова, тому для «дітей війни» Штаб другий рік поспіль організовує літній відпочинок. Ми сподіваємося, що перебування в таборі подарує діткам щасливе мирне літо», – підкреслила Римма Філь.