Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Від шоку донька не розуміла, що її поранено»: 12-річна Софія з Миколаєва пройшла курс реабілітації від Фонду Ріната Ахметова

04.07.2023

Соня Васецька із батьками мешкала у Миколаєві. 20 квітня 2022 року о першій ночі стався артобстріл міста і касетний снаряд потрапив у двір будинку, де жила родина. У квартирі вилетіли вікна. Соню було тяжко поранено. Відновити здоров'я дівчинки після довгого лікування допоміг Фонд Ріната Ахметова, організувавши для 12-річної Софії курс реабілітації у санаторії на Закарпатті.

«Велике дякую Фонду за те, що зробили нам таку пропозицію. Нам тут дуже подобається, все красиво, добре. Ми дуже задоволені», — ділиться мама дівчинки Анна.

Після вибуху Соня побігла в коридор — там її й наздогнали уламки снаряду. Як розповідає Анна, від шоку Софія навіть не відчувала болю. Дівчинка отримала наскрізні осколкові поранення передпліччя та грудей. Після операції родина переїхала до Одеси. У санаторії на Закарпатті дівчинці призначили комплекс процедур, спрямованих на відновлення функцій та чутливості постраждалих м'яких тканин, а також на загальне укріплення здоров'я.

«Усі дітки у нас проходять і загальнооздоровче лікування, відвідують психолога, мінеральний басейн і сольову кімнату, що добре впливає на нервову систему», — розповіла Сніжана Чеботарьова, головна лікарка санаторію «Боржава».

Соня зізнається: серед процедур їй найбільше до вподоби ванна з лавандою. Дівчинка поступово відновлюється. Вона мріє залишится жити в Одесі та стати журналістом або психологом — ще не вирішила. Розповідаючи про свої плани на майбутнє, Софія посміхається.

До участі у проєкті «Рінат Ахметов — Дітям. Реабілітація поранених дітей» запрошуються діти віком до 18 років, які отримали фізичні травми або поранення будь-якого ступеня тяжкості під час бойових дій в Україні в період з 24 лютого 2022 року.

Залишити заявку можна за посиланням 

Проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Реабілітація поранених дітей» | «Фонд Ріната Ахметова»


Уточнення — за безкоштовним номером гарячої лінії Фонду 0 (800) 509 001.