Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Від гуманітарної допомоги до облаштування житла: Фонд Ріната Ахметова та центри підтримки переселенців «ЯМаріуполь» співпрацюють вже рік

11.07.2023

 

Рік тому, 11 липня 2022 року, почалася співпраця Фонду Ріната Ахметова та центрів підтримки «ЯМаріуполь».

Поштовхом до такої взаємодії стала гостра потреба підтримати мирних людей, які через війну втратили все. Тих, хто побачив пекло та зміг вирватися з нього.

За цей рік маріупольці, які тепер живуть у різних містах, регулярно отримували предмети та продукти першої необхідності. Люди мали велику потребу в гігієнічних наборах, — Фонд передав для місцевих хабів загалом 40 тисяч одиниць.

Паралельно відвантажувалися і продуктові набори, — наразі маріупольці отримали їх уже понад 36 тисяч, і це не межа. Ця допомога здійснюється в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

У рамках програми «Рінат Ахметов — Дітям» малечі, яка раніше зростала в Маріуполі, Фонд спрямував понад 16 тисяч солодких подарунків до особливих святкових днів — Міжнародного дня захисту дітей та Нового року.

А ще Фонд подбав про їхню безпеку на дорозі. Взимку 2023 року 9 тисяч дітей переселенців із Маріуполя отримали світловідбивні браслети-флікери від Фонду.

Утім, цією допомогою співпраця не обмежується. Так, недавно Фонд Ріната Ахметова став партнером пілотного проєкту тимчасового соціального житла для маріупольців #ЯМаріупольЖитло. Фонд взяв на себе оснащення зон спільного користування, від іграшок у дитячій кімнаті до меблів і техніки у холі, коворкінгу і кухні.

Перший гуртожиток на 35 квартир відкрили у Дніпрі. Там тепер мешкає 127 людей. Із них 55 діти, 7 з яких мають інвалідність. В облаштуванні інших будинків для маріупольців Фонд також братиме участь.

Тож — допомога надавалася і надається зараз. Далі буде…

З 2014 року Фонд передав для мешканців України 13 млн продуктових наборів. За цей час допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей.