Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

В ООН високо оцінили допомогу Ріната Ахметова мирним жителям Донбасу

11.04.2019

Гуманітарна діяльність Фонду Ріната Ахметова, як і раніше, необхідна Донбасу. Про це на Звітному заході Фонду розповів представник Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців Пабло Матеу. За його словами, ця допомога залишається вкрай актуальною особливо сьогодні, коли на міжнародній арені український конфлікт поступово забувається, витісняється близькосхідними кризами. Пабло Матеу зазначив, що майже 5,2 мільйона мирних мешканців сходу України на собі відчули наслідки збройних дій. З них 3,2 мільйона, зокрема мільйон людей похилого віку, і надалі потребують гуманітарної допомоги.

«Я був на Донбасі, зустрів групу літніх людей в одному із селищ. Вони розповіли, що чекають допомогу Ріната Ахметова. Таку саму картину я заставав і в інших населених пунктах. Дякую Фонду Ріната Ахметова за сьогоднішню подію. І за ту роботу, яку Фонд виконує з перших днів конфлікту на Донбасі та яку я бачив на власні очі», – зазначив представник Верховного Комісара ООН.

Робота Фонду та його наймасштабнішої програми – Гуманітарного штабу, увійшла в історію.

А досвід допомоги в умовах збройного конфлікту дотепер не має аналогів в Україні – врятовано життя понад мільйона людей на сході країни. 

«Завдяки особистій ініціативі Ріната Ахметова добро й допомога стають видимими та відчутними, перетворюючись з абстрактних понять на конкретні справи й результати. Мільйон врятованих життів – це не красивий мовний зворот. Люди на Донбасі страждають п’ятий рік, літні люди та діти. Це одна з головних причин, чому Фонд і далі допомагає мирним жителям регіону. Його гуманітарна діяльність на сході України – найбільш системна та масштабна в країні», – розповіла Наталя Ємченко, член наглядової ради Фонду.

Фонд Ріната Ахметова заснований у 2005 році. Це найбільша особиста благодійна ініціатива в Україні. Завдяки важливим і системним проектам у галузі охорони здоров’я, освіти й культури діяльність Фонду відома в усіх регіонах країни та за кордоном.

Від початку бойових дій на Донбасі Рінат Ахметов першим простяг руку допомоги мирним жителям охопленого конфліктом регіону. У 2014 році створена найбільша гуманітарна програма в Україні – Гуманітарний штаб. За час її роботи було врятовано понад мільйон людей з обох боків лінії зіткнення. І щодня допомога надходить тим, хто особливо гостро її потребує.