Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Усиновлення дитини: як отримати онлайн-консультацію

29.08.2024

Усиновлення дитини – це важливий та відповідальний крок, який потребує ретельної підготовки та обізнаності щодо самої процедури та інших нюансів. Отримати консультацію з усиновлення дитини можна онлайн, що значно спрощує процес для майбутніх батьків.

Переваги онлайн-консультації

- Можливість подати заяву та отримати консультацію в будь-який час доби.

- Процес подання заяви займає не більше 30 хвилин.

- Послуга є безкоштовною.

- Мінімізація бюрократичних процедур та черг.

Як отримати консультацію з усиновлення онлайн

Ось покрокова інструкція, як це зробити.

Крок 1. Реєстрація на порталі «Дія».

Насамперед вам потрібно зареєструватися або авторизуватися на порталі «Дія» за допомогою електронного підпису або BankID. Це забезпечить безпеку ваших даних і дозволить використовувати всі можливості порталу.

Крок 2. Вибір послуг.

Після авторизації на порталі знайдіть у списку послуг розділ «Консультація з усиновлення». Оберіть цю послугу, щоб перейти до заповнення онлайн-форми.

Крок 3. Заповнення форми.

Заповніть онлайн-форму заяви, вказавши необхідну інформацію про себе та свої наміри щодо усиновлення. Це може включати ваші контактні дані, інформацію про шлюб, фактичну адресу проживання та бажані характеристики дитини (стать, вік тощо).

Крок 4. Підписання та відправка заяви.

Після заповнення форми підпишіть її електронним підписом та відправте на опрацювання. Це займе не більше 30 хвилин. Після цього ваша заява буде розглянута службою у справах дітей.

Крок 5. Отримання консультації.

Після опрацювання поданої заяви з вами зв'яжуться для погодження дати та часу консультації.

Консультація допоможе вам оцінити ступінь вашої готовності до усиновлення, зрозуміти деталі процедури та обрати форму сімейного виховання (опіка, піклування, прийомна сім’я або дитячий будинок сімейного типу).

Якщо у вас виникнуть додаткові запитання, ви завжди можете звернутися за консультацією на гарячу лінію Фонду Ріната Ахметова за тел. 0 800 509 001 або написавши лист на пошту: [email protected].

Більше дізнатися про процедуру усиновлення та інші сімейні форми можна в довіднику для майбутніх батьків «Кроки до дитини», перейшовши за посиланням.

Також рекомендуємо переглянути серії відеогайду «Кроки до дитини» тут.