Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Усе, що потрібно людям, – любов і мир»: посол Бельгії про значення допомоги Фонду Ріната Ахметова

13.08.2019

– Робота з надання допомоги людям, які постраждали під час конфлікту, надзвичайно важлива, особливо для дітей. Фонд дає дітям підтримку та любов. Сьогодні, коли дивився на цих дітей, я згадав пісню, у якій йдеться: «Усе, що нам потрібно, це любов». Я додам: усе, що потрібно людям, – любов і мир, – таку думку про роботу Фонду Ріната Ахметова висловив надзвичайний і повноважний посол Бельгії в Україні Алекс Ленартс під час пікніка з дітьми, які проходять курс оздоровлення в рамках проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Реабілітація поранених дітей».

– Я отримав масу емоцій від цього спілкування. Мене дуже зворушила історія Мілани Абдурашитової з Маріуполя. Мама дівчинки загинула, Мілана в тому обстрілі втратила ногу. І після всіх цих випробувань дитина зберегла здатність радіти життю, усміхатися, бути оптимістичною. Вона вірить у дива, мріє. І я зарядився цим позитивом від Мілани та інших дітей, які своєю поведінкою мотивують і немов усім своїм виглядом говорять: «Хоч що трапилося – життя триває». Це дуже здорово, – додав Алекс Ленартс.

Пікнік для дітей був організований у санаторії «Жовтень», під Києвом, де діти проходять курс реабілітації після поранень. У заході взяли участь представники посольств, міжнародних і громадських організацій, державних органів. Разом із офіційними особами хлопчики та дівчатка брали участь у майстер-класі з приготування бургерів, обідали й малювали картину «Планети мрії».

Фонд Ріната Ахметова з 2016 року системно займається реабілітацією поранених дітей. За ці роки хлопчики та дівчатка, які живуть з обох боків лінії зіткнення, пройшли понад 110 курсів лікування й оздоровлення. Цього літа учасниками проекту «Рінат Ахметов – дітям. Реабілітація поранених дітей» стали ще 22 дитини.