Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Усе нажите залишилося вдома»: переселенець із Маріупольського району про евакуацію та гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова

12.09.2022

Фонд Ріната Ахметова допомагає маріупольцям, які наразі вимушено мешкають у інших регіонах країни. Серед них і герой нашої історії — переселенець із села Покровське Маріупольського району. 

Про життя під постійними обстрілами він знає не з чуток. Чоловік згадує, як біля його будинку розривалися ворожі міни, тож весь час доводилося перебувати в підвалі, виходячи на повітря лише щоб приготувати їжу. Одного разу окупанти увірвалися до його хати, пограбували її та кинули гранату в підвал, де чоловік ховався зі сім’єю.

«Ми обійнялися й попрощалися, але вона не вибухнула. Тоді біля нас стояли родинні ікони. Можливо, Бог відвів», — згадує він.

Сім'я дивом змогла евакуюватися із палаючого міста, подолавши щонайменше 30 блокпостів окупантів. Наразі мешкають у Києві, де герой нашої історії звернувся до гуманітарного штабу Маріупольського державного університету, який переїхав до столиці, та отримав продуктовий набір від Фонду Ріната Ахметова.

«Усе, що ми наживали, залишилося вдома. Зараз нам і за житло треба платити, і на щось харчуватися, а роботи немає. Тому допомога від Ріната Леонідовича особливо важлива для нас», — подякував чоловік.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

Зазначимо, що з 24 лютого 2022 року допомога від Ріната Ахметова охопила понад 12 млн мешканців України. Детальніше — за посиланням https://akhmetovfoundation.org/s/9376b1