Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«У цій зміні я знайшов багато добрих друзів!»

01.08.2017

У межах проекту Гуманітарного штабу «Мирне літо – дітям Донбасу» в дитячому оздоровчому таборі «Дельфін» завершилася друга зміна. Приблизно 140 дітей, які проживають на непідконтрольній території Донбасу та лінії розмежування, а також діти переселенців повноцінно відпочили на березі моря в Скадовську Херсонської області.

Кожен день відпочинку в таборі не був схожий на попередній – проводилися спортивні ігри та розважальні заходи, просто неба працював кінотеатр. Для дітей було організовано смачне, збалансоване п’ятиразове харчування.

«Я давно в таборі не був, з 2014 року, коли почалися бойові дії. Я здивувався тому, що тут є басейн, гірки. Удесь навіть можна грати у футбол! У цій зміні я знайшов багато добрих друзів і дуже б хотів повернутися сюди за рік», – розповідає Андрій із Макіївки.

Діти не тільки відпочивали й розважалися, а і проходили психологічну реабілітацію. З ними працювали досвідчені психологи, які допомагали їм подолати страхи і стреси за допомогою ігрових активностей, майстер-класів і арт-терапії.

«Відбувається зняття емоційної напруги, виплеск накопичених негативних емоцій. Для дітей створюється атмосфера відпочинку, безпечного простору й комфортного спілкування з однолітками. Наші психологи допомагають дітям знайти внутрішні ресурси, щоб спокійно жити й розвиватися», – коментує психолог проекту Еллен Смоляк.

За час існування проекту на відпочинку вже побувало приблизно 3 000 дітей. Цьогоріч у найкращих таборах України відпочинуть ще 500 дітей.

«Емоційне розвантаження та оздоровлення – дуже важливий чинник, для дітей, які живуть у постійній напрузі і страху бойових дій. Завдання нашого проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» – дати змогу дітям із зони бойових дій відпочити, відчути себе в безпеці на мирній території», – повідомив Андрій Хворостянко, менеджер програм і проектів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.