Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

У Києві стартував соціально-культурний проект «Відкриваємо двері дітям» за підтримки Фонду Ахметова

20.11.2014

Сьогодні, 20 листопада, у 25-ту річницю підписання Конвенції ООН про права дітей, у Києві відбулася презентація соціально-культурного проекту «Відкриваємо двері дітям».

 

Проект — виставка в галереї М17 — присвячений проблематиці виховання дітей в інтернатах, яку спробували донести за допомогою мистецтва сучасні українські художники та фотографи: Олександр Глядєлов, Юрій Кручак, Антон Логово, Катерина Бучацька, Аліна Півненко, Олександр Курмаз, група GAZ, Олександра Жумайлова. Вони представлять глядачам 8 арт-об’єктів, різних за формою та стилем, об’єднаних однією темою.

«Ми маємо шанс усвідомити необхідність корінних змін — забезпечити рівні права всім дітям і надати можливість рости в середовищі любові та турботи», — кажуть організатори проекту.

Виставка буде відкрита для відвідувачів з 10:00 до 20:00 щодня до 23 листопада включно. Вхід вільний для всіх.

Проект організовано Представництвом благодійної організації «Надія й житло для дітей» в Україні за підтримки Фонду Ріната Ахметова.

За словами керівника програми «Сирітству — ні!» Дар’ї Касьянової, для Фонду Ріната Ахметова тема подолання сирітства в Україні залишатиметься дуже важливою, особливо у зв’язку з нинішніми подіями.

«Ми констатуємо той факт, що кількість дітей в інтернатах збільшується. Є тенденція: батьків-переселенців переконують, що їхні діти мають бути в інтернатних установах. Проблема набуває інших масштабів, нової актуальності, незважаючи на всі значні попередні зусилля з подолання сирітства в нашій країні», — каже Дар’я Касьянова.

Фонд Ахметова вже багато років працює в напрямі подолання сирітства в Україні: робота в межах програми фонду «Сирітству — ні!» націлена на те, щоб діти жили й виховувалися в родині.