Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Це неоціненна допомога, а тим більше під час війни»

15.07.2023

Фонду Ріната Ахметова — 18. За ці роки допомогу від нього вже отримали мільйони українців. І ми як ніхто знаємо, що за кожною цифрою цієї статистики — жива людина. Її історія, доля, випробування і почуття.

Серед всіх емоцій особлива енергія — у вдячності. Фонд Ріната Ахметова дякує кожному, хто довірився нам, хто звернувся до нас за допомогою. І сьогодні, у день народження, ми хочемо поділитися з вами маленькою частинкою нашої скарбниці — словами вдячності людей. Це ті слова, які ми почули зовсім недавно — в 2023 році. Це — наше натхнення і наша сила.

«Рінат Ахметов – Порятунок життів»

Українські міста ворог атакує ледь не щоночі. Людям, які отримали поранення під час ракетних обстрілів, Фонд пропонує допомогу в лікуванні та реабілітації у рамках програми «Рінат Ахметов — порятунок життів». Недавно до Фонду звернулася водійка таксі з Краматорську Наталія, яка отримала важкі поранення. Фонд оплатив медикаменти та імплант, які були необхідні для лікування жінки.

«Дякую за те, що мені допомогли з операцією. Куди тільки ми не заповнювали заявки — мені ніхто не допоміг, крім Фонду», — говорить Наталія.

«Допомога цивільним під час війни»

Програма «Рінат Ахметов — порятунок життів» має й інші напрямки. Один із них — «Допомога цивільним під час війни», в межах якого продуктові набори від Фонду отримують ті, кому зараз найважче. Це люди, яких війна змусила отримати статус ВПО та жителі прифронтових населених пунктів.

«Гуманітарка дуже потрібна. Особливо пенсіонерам, стареньким, і тим, хто залишився без роботи чи стабільного доходу. Дякую Рінату Ахметову. Він же наш земляк і не міг кинути нас напризволяще», — говорить мешканка Новогродівки Інна Кондрашова.

«Для нас зараз це дуже важливо, дякуємо Фонду Ріната Ахметова за надану допомогу», — поділилася мешканка одного з будинків, що постраждав унаслідок ворожого обстрілу в Запоріжжі.

«Кожен із нас був змушений залишити вдома все — майно, автівки, гроші, документи. Облаштовуватися на новому місці — непросто. Якісні продукти — одна з базових потреб людини. Ми вдячні за допомогу від Фонду, вона дуже важлива в наш час», — говорить Василь Мітько, голова Нікольської селищної громади.

«Подолати»: психологічна допомога

Ще в 2014 році стартував проєкт Фонду Ріната Ахметова з психологічної допомоги постраждалим від війни. Мобільні бригади психологів їздять Україною та надають психологічні консультації для уразливих категорій населення.

«Я дякую Фонду Ріната Ахметова за можливість пройти такий тренінг. Я дізналася про елементарні техніки: як себе заспокоїти, як прожити емоції, як принаймні почати з собою справлятися», — каже мешканка Широківської об’єднаної територіальної громади Запорізької області Вікторія Пасічник.

#ЯМаріупольЖитло

Маріуполь — наш біль. Фонд Ріната Ахметова регулярно надає допомогу вимушеним переселенцям із міста Марії в усіх містах України. Недавно Фонд став партнером пілотного проєкту #ЯМаріупольЖитло. Фонд взяв на себе оснащення зон спільного користування, від іграшок у дитячій кімнаті до меблів і техніки у холі, коворкінгу і кухні.

«Умови чудові. Тут найнеобхідніше для життя — від рушників та посуду до комфортних кімнат та кухні. Є тепла вода, у будь-який момент можна приготувати їжу. Дуже вдячні за підтримку», — говорить Ольга Манакова.

«Рінат Ахметов — дітям. Реабілітація поранених дітей»

14-річний Віталій Радіонов з Куп’янська отримав важкі поранення після влучання російської ракети у будинок його сім'ї. Він став учасником програми «Рінат Ахметов — дітям. Реабілітація поранених дітей» і недавно повернувся зі спеціалізованого санаторію на Закарпатті.

«Дуже дякую Фонду Ріната Ахметова. Тепер ми повірили, що насправді допомагають людям», — говорить Світлана, бабуся хлопчика.

«Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую»

Фонд багато років підтримує малечу зі втратою слуху. Серед тих, хто в рамках проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую» отримав можливість чути навколишній світ — п’ятирічна Женя Соколова із Херсона.

«Я дуже, дуже вдячна Фонду Ріната Ахметова, це неоціненна допомога, а тим більше під час війни. Ви подарували їй можливість чути, навчитися правильно розмовляти та робити впевнені кроки в житті», — говорить мама Жені.

«Рінат Ахметов — Дітям. Мирний відпочинок дітям України»

Діти віком від 8 до 14 років, які постраждали внаслідок війни в Україні, можуть долучитися до програми «Рінат Ахметов — Дітям. Мирний відпочинок дітям України». Серед цьогорічних учасників Ілля Поясов з Курахового Донецької області.

«Я мріяв побувати на Закарпатті. Тут дуже красиво. Мені подобається, що у таборі я знайшов гарних друзів, що тут нема тих, хто може образити. Вожаті завжди з нами і хочуть, щоби ми ці 10 днів провели дружно, як справжній табір. Вони допомагають нам як психологи, вони грають з нами в ігри, роблять з нами плакати, вигадують кричалки», — каже хлопець.

З 2014 року Фонд передав для мешканців України 13 млн продуктових наборів. За цей час допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей.

З питань отримання допомоги звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU

Це — лише маленька частина відгуків, які отримує Фонд. Ви мотивуєте нас і надихаєте. Разом — до Перемоги!