Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Це наша сучасна історія»: гравець «Шахтаря» Дмитро Криськів поділився враженням від виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова

23.05.2024

У Музеї історії міста Києва триває виставка ГОЛОСИ, яка презентувала мультимедійний простір Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Днями на виставку завітав Дмитро Криськів — відомий футболіст, центральний півзахисник донецького «Шахтаря».

«Відео та голосові спогади людей викликають багато почуттів. Ти бачиш все те, що відбулося не на твоїх очах. Ти переносишся в історії інших людей, ти відчуваєш жах, який вони пережили», — ділиться враженнями Дмитро.

Він народився у Харкові, був там на початку повномасштабного вторгнення. У місті, яке нищить ворог, лишаються його батьки. Дмитро каже, що і сам був би там, якби не займався футболом… Хвилювання за рідних та своє місто перекликаються з його емоційними враженнями від виставки.

«ГОЛОСИ — це велика й важлива робота багатьох фахівців. Про події в Україні треба говорити. Це наша сучасна історія. Не можна просто так забути людей, зокрема тих, хто втратив життя. Кожен має робити свій внесок у нашу велику перемогу. Закликаю всіх — допомагайте, де можете», — наголошує Дмитро.

Виставка ГОЛОСИ відкрита для відвідувачів до 26 травня 2024 року у Музеї історії міста Києва за адресою: Богдана Хмельницького, 7. Вхід безкоштовний. Кураторська екскурсія відбудеться у суботу о 15:00, вона теж безкоштовна.

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова є найбільшим у світі архівом історій українців про війну та зібрав вже понад 100 тисяч свідчень з перших вуст. Розкажіть свою історію на порталі https://civilvoicesmuseum.org/ або на безкоштовній гарячій лінії Фонду 0 (800) 509 001.