Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Триває реабілітація  поранених дітей, організована Фондом Ріната Ахметова 

23.03.2023

У санаторії на Закарпатті триває реабілітаційний курс. Він організований  Фондом Ріната Ахметова для дітей до 18 років, які постраждали від наслідків російської агресії.

Курс реалізується в рамках проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Реабілітація поранених дітей». Його програма зосереджена на відновленні опорно-рухового апарату та психологічній реабілітації.

Обираючи медичний заклад, де діти проходитимуть реабілітацію, Фонд Ріната Ахметова спирався на декілька чинників. Чи не найголовніший з них — висока якість лікування. 

Це не тільки про досвід медиків і наявність сучасної бази. Це й про вміння комбінувати різні методи лікування і добирати їх індивідуально. 

Сніжана Чеботарьова, в.о. головного лікаря санаторію: «Лікування призначається тільки після обстеження людини і комплексно. Такий підхід дає гарний результат. Приміром, у нас лікується хлопчик, який отримав поранення. Зараз, в останні дні курсу, у нього зменшилися больові відчуття у спині та в кінцівках. В його випадку найкращий ефект дали різноманітні водні процедури. 

Інша наша  пацієнтка, після перенесеного стресу, зіткнулася з певними психологічними розладами. Її мама казала, що дівчинка стала дуже замкненою. Зараз вона більше посміхається і має глибший сон.  В її лікувальній історії дуже добре спрацювала іпотерапія, тобто, контакт із конями».   

Проєкт триває: у ньому можуть взяти участь діти віком до 18 років, які отримали фізичні травми або поранення будь-якого ступеня тяжкості під час бойових дій в Україні в період з 24 лютого 2022 року. 

У безкоштовну програму входять: проїзд в обидва боки, проживання та харчування для дитини та одного супроводжуючого дорослого, індивідуальні категорії реабілітації, які залежатимуть від діагнозу та медичних рекомендацій після повного обстеження дитини.

Залишити заявку можна за посиланням https://forms.gle/E5QkJ5SLSPsSrMEU6 

Подробиці та уточнення — за безкоштовним номером 0 (800) 509 001.

Загалом в рамках проєкту курси реабілітації пройшли 144 дитини.

За 17 років за програмою «Рінат Ахметов — Дітям» підтримку отримали понад 5 млн дітей.