Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Тренінги, новий відеопроєкт на YouTube та навчальні матеріли для усиновителів – що відбуватиметься в 2022 році. Блог Анастасії Білоусової, фахівця програми «Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству-ні!»

28.01.2022

Програма «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» вже 14-й рік сприяє вирішенню проблем сирітства. І хоча сучасні реалії диктують постійні зміни та викарбовують у кожного з нас уміння пристосовуватися до нестабільності, ми маємо великі плани на новий 2022 рік і крокуємо до їх реалізації. Розкажемо про деякі з них.

По-перше: ми продовжимо займатися зйомками відеороликів дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які потім транслюватимуться на телеканал «Україна». Заплановано відвідати заклади 4-6 областей України, оновити й додати світлини дітей у базу порталу Sirotstvy.net. Сподіваємося, наша робота допоможе і службам у справах дітей оновити свої бази та знайти дітям нових чудових, мудрих батьків.

По-друге: крім зйомок дітей у закладах, у 2022 році програма планує провести три тренінги в різних областях України. Це дасть змогу познайомитися з досвідченими прийомними батьками й усиновителями, обмінятися досвідом та навчитися новому.

По-третє: програма «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» спільно з фахівцями соціальної сфери створила методичні матеріали для проведення тренінгів з усиновлення та прийомного батьківства. Незабаром матеріали з’являться в доступі на порталі Sirotstvy.net та допоможуть багатьом людям більше розібратися у соціальних, психологічних та інших аспектах прийняття дитини в родину. Детально про ці матеріали розповідатимуть наші сторінки у соцмережі Facebook.

По-четверте: Фонд Ріната Ахметова запускає окремий відеопроєкт «Усиновлення в Україні: що треба знати» на своєму каналі YouTube для висвітлення проблем усиновлення. Спілкуватимемося з фахівцями соціальної галузі та обговорюватимемо питання, які щодня надходять від користувачів порталу та Facebook-сторінки. Там ми також публікуватимемо анонс нових випусків.

Так що, попри карантин, ми не збираємося нудьгувати. Сподіваємося, що разом з вами ми допоможемо змінити на краще життя багатьох дітлахів України. Адже кожна дитина повинна жити в сім’ї, в атмосфері любові та піклування!

Слідкуйте за новинами й публікаціями. Залишайтеся з нами, буде цікаво та корисно!