Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

ТОП-новини тижня: допомога маленькій Вероніці, порядок призначення пенсій переселенцям, програма «Обери свого лікаря»

18.03.2018

Цього тижня, 12-18 березня, найактуальнішими новинами нашого сайту стали такі теми:

Переселенець змінив прописку: порядок призначення пенсій без довідки ВПО

Юристи Донбас СОС роз’яснили порядок призначення пенсій переселенцям у тих випадках, коли людина раніше отримувала пенсію за довідкою внутрішньо переміщеної особи (ВПО), але надалі зареєструвала місце проживання (змінила прописку) у паспорті на підконтрольній території України, і бажає отримувати пенсію як житель цієї адміністративно-територіальної одиниці.

Серце для Вероніки: допомогти тут і зараз

Вероніка – довгоочікувана та єдина дитина в сім'ї Вишнякових. Донька, про народження якої батьки мріяли десять років, з'явилася на світ з двома важкими захворюваннями – вадою серця і синдромом Дауна. Першу операцію на серці маленькій Вероніці зробили в чотири місяці. Через проблеми зі здоров'ям дівчинці складніше розвиватися, ніж її одноліткам. Але батьки дуже стараються, Вероніка почала самостійно ходити, говорити прості слова, проявляти цікавість до іграшок.

ПОРАДА ЮРИСТА: Чи можуть відмовити в перетині лінії зіткнення?

Громадяни України, іноземці та особи без громадянства мають право вільно та безперешкодно перетинати лінію зіткнення через блокпост (БП) або контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) за умови пред'явлення певних документів. Подробиці розкрили фахівці.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допоміг родині з Новгородського

Батько відмовився від них після смерті матері – четверо дітей з прифронтового Новгородського вже готувалися до життя в різних притулках. Коли здавалося, що розлуки не уникнути – сталося несподіване. Всіх дітей під опіку взяв двоюрідний брат. Попри те, що у чоловіка є своя сім'я, місце в домі знайшлося для всіх.

Закон про реінтеграцію Донбасу: що зміниться для переселенців

Юристи ГО «Донбас SOS» порівняли, що було та що може бути згідно зі змінами Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», який набув чинності. Правозахисники нагадали, що Закон, за словами президента України Петра Порошенка, «рамковий», і Кабмін, згідно з перехідними положеннями, має місяць, щоб «вставити вікна в рами».

Програма «Обери свого лікаря» – відповіді на найчастіші запитання переселенців і жителів Донбасу

В Україні з 1 квітня 2018 року стартує національна програма «Обери свого лікаря», що реалізується в межах медичної реформи, ініційованої Міністерством охорони здоров'я України. З цієї дати потрібно визначитися з вибором лікаря і підписати з ним декларацію.