Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Тепер я чую»: як отримати допомогу

06.03.2019

Майже 133 тисячі осіб в Україні мають інвалідність через слух. З них приблизно 10 тисяч – діти. Через тяжкі наслідки цю проблему важливо усунути в ранньому віці, оскільки малеча не може нормально спілкуватися з батьками й однолітками, розвиватися й адаптуватися в суспільстві. Повернутися до повноцінного життя допомагають високочутливі слухові апарати. Для дітей із соціально незахищених сімей Донецької, Луганської, Запорізької та Харківської областей їх надає Фонд Ріната Ахметова в рамках проекту «Тепер я чую».

Одним з учасників проекту став однорічний Артем. Хлопчик з’явився на світ на 28 тижні та важив лише 940 грамів. Його маму прооперували – лікарям довелося вдатися до кесаревого розтину.

«Сина відразу ж відправили в реанімацію, де він провів 11 діб. Перші огляди показали, що Артемко сліпоглухий, у віці двох місяців йому зробили лазерну корекцію очей», – розповіла Віта Олександрівна, мама дитини.

Для повноцінного розвитку хлопчика лікар-сурдолог рекомендував придбати сучасні слухові апарати. Але що робити, коли всі доходи сім’ї йдуть на оплату житла та продукти? Батьки звернулися по допомогу до Фонду Ріната Ахметова – відповідна реакція не забарилася.

«Красно дякуємо Рінату Леонідовичу за його турботу про наших дітей», – подякувала мама Артема.

 

«Тепер я чую»: як отримати допомогу за проектом

У рамках проекту допомогу можуть отримати діти з нововиявленою туговухістю I–IV ступеня віком від 0 до 7 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Запорізькій і Харківській областях із найбільш соціально незахищених сімей. Детальну інформацію можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0 800 509 001.