Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Тепер я чую»: як отримати допомогу

19.02.2019

Перші кроки маленькому Ярославу з Добропілля даються важко і тільки завдяки маминій підтримці. Хлопчик з’явився на світ абсолютно здоровим, проте кілька днів опісля почалося жахіття.

«На четверту добу синові стало дуже погано – зупинилося дихання. Мені тричі пропонували з ним попрощатися. Я відмовилася в це вірити», – розповіла Віра, мама дитини.

Жінка впевнена, що всі ускладнення виникли після щеплення. Життя Ярослава вдалося врятувати, але здоров’я виявилося серйозно підірваним. Медики встановили діагноз: затримка розвитку, ДЦП та туговухість четвертого ступеня. Однак батьки докладають усіх зусиль, аби поставити сина на ноги.

«Якби він повноцінно чув, могли б запрацювати інші функції організму», – вважають мама й тато.

Туговухість четвертого ступеня неможливо вилікувати повністю. Допомогти можуть лише високочутливі слухові апарати. Але їхня вартість шокувала батьків. На всі заклики про допомогу відгукнувся тільки Фонд Ріната Ахметова – у рамках проекту «Тепер я чую» посприяв придбати потрібні прилади.

«Нарешті він чує маму з татом. Намагається вимовляти слова. Хочемо подякувати Рінату Ахметову за цю поміч. Величезне спасибі!» – не приховують сліз батьки Ярослава.

«Тепер я чую»: як отримати допомогу за проектом

У рамках проекту допомогу можуть отримати діти з нововиявленою туговухістю I–IV ступеня віком від 0 до 5 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Запорізькій і Харківських областях із найбільш соціально незахищених сімей (багатодітні або неповні сім’ї; дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), діти-сироти та діти під опікою; сім’ї, в яких виховується більш ніж одна тяжкохвора дитина; сім’ї, що складаються з двох і більше інвалідів).