Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Тепер я чую»: Фонд Ріната Ахметова повернув 7-річному Марку можливість знову почути світ

20.10.2022

У 7-річного Марка порушена розбірливість вимови через глибоку втрату слуху з обох сторін. Нещодавно хлопчик став одним з учасників проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую» й отримав від Фонду Ріната Ахметова високочутливі слухові апарати.

Уперше проблеми зі слухом у Марка помітили в три роки. Тоді лікарі діагностували в нього двосторонню сенсоневральню туговухість 1 ступеня. Цієї зими хлопчик часто хворів, що тільки ускладнило ситуацію. За словами мами, особливо це стало помітно під час онлайн-навчання.

Після повторної діагностики виявилося, що слух у Марка дійсно погіршився. Лікарі поставили невтішний діагноз — двостороння сенсоневральна туговухість 4 ступеня. Повернутися до повноцінного життя дітям із такою втратою слуху допомагають високочутливі слухові апарати. Але для сім’ї переселенців із Мелітополя купити дороговартісний апарат — справа не з простих.

З надією повернути синові слух і подарувати повноцінний контакт із зовнішнім світом мама Марка звернулася за допомогу до Фонду Ріната Ахметова.

«Нам дуже пощастило й ми дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова. То був ніби дзвінок відчаю… Ми навіть не очікували, що нам так швидко передзвонять і нададуть позитивну відповідь. Щиро дякуємо. Здоров’я та миру всім!», — подякувала Ольга.

Схвально відгукуються про отримані Марком апарати і профільні спеціалісти.

«Це дуже сучасний цифровий апарат, який легко налаштовується під потреби дитини за допомогою смартфону чи планшету», — пояснює аудіолог-слухопротезистка Олена Чернякова.

Дітям із вадами слуху Фонд допомагає з 2007 року. Завдяки йому понад 200 хлопчиків і дівчаток отримали високочутливі слухові протези, які підлаштовуються під індивідуальні особливості дитини. За 17 років роботи програми «Рінат Ахметов — Дітям» підтримку отримали понад 5 млн дітей.