Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Тепер я чую»: Фонд Ріната Ахметова передав слухові апарати шестирічній Мар’яні

07.12.2022

Шестирічна Мар’яна з Нікополя нещодавно стала учасницею проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую» та отримала від Фонду Ріната Ахметова високочутливі слухові апарати.

Підозри на проблеми зі слухом у дівчинки помітили ще в садочку, але в рідному місті діагноз приглухуватість не підтвердився. Пройти повне обстеження вдалося в Києві, куди сім’я Мар’яни переїхала через обстріли Дніпропетровщини.

Мама дівчинки каже, що через проблеми зі слухом донька не може повноцінно сприймати інформацію в школі. Соромиться, коли доводиться перепитувати у вчителя або однокласників.

Почути навколишній світ із такою втратою слуху дітям допомагають сучасні слухові апарати. Це підтверджують і фахівці.

Аудіолог центру слуху Галина Іващенко зазначає, що для дівчинки дуже важливо отримати прилади саме в шестирічному віці, адже вже зараз це дозволить Мар’яні повноцінно розвиватися нарівні з однолітками.

На заклик про допомогу відгукнувся Фонд Ріната Ахметова.

«Я дуже рада, що Фонд Ріната Ахметова зміг допомогти нам, тим більше зараз в умовах війни. Дуже вдячна Фонду та навіть уявити не могла, що можна так швидко вcе зробити», — подякувала мама героїні.

Сама Мар’яна дуже радіє новим гаджетам, адже одразу помітила різницю — у них зовсім по-іншому чує навколишній світ!

«Мої апарати допоможуть мені чути краще за вчителів, друзів, знайомих!», — ділиться дівчинка.

Дітям із вадами слуху Фонд допомагає з 2007 року. Завдяки йому понад 200 хлопчиків і дівчаток отримали високочутливі слухові протези, які підлаштовуються під індивідуальні особливості дитини. За 17 років роботи програми «Рінат Ахметов — Дітям» підтримку отримали понад 5 млн дітей.