Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Тепер я чую»: Фонд Ріната Ахметова надає допомогу в слухопротезуванні дітей

23.09.2022

Фонд Ріната Ахметова понад п‘ятнадцять років допомагає дітям із порушеннями слуху. У 2018 році цей напрям діяльності став окремим проєктом: «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую». Його учасники одержують від Фонду слухові протези, які підлаштовуються під індивідуальні особливості дитини.
 
«Малюкам із вадами слуху Фонд Ріната Ахметова допомагає встановити високочутливі слухові апарати. Завдяки цим пристроям діти можуть уперше чітко почути звуки навколишнього світу, голоси батьків, вчитися та розвиватися, ні в чому не поступаючись своїм одноліткам», — підкреслює Ірина Блажан, директор проєктів та програм Фонду Ріната Ахметова.
 
Допомогу в слухопротезуванні можуть отримати діти віком до 7 років, що проживають або проживали в територіальних громадах у зонах бойових дій, окупації чи оточення (громади Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Сумської, Чернігівської областей). Перевага буде надаватись дітям, які потребують допомоги в слухопротезуванні внаслідок бойових дій.
 
З детальним переліком територіальних громад, які розташовані в районі бойових дій або перебувають в тимчасовій окупації чи оточенні, можна ознайомитися на сайті Мінреінтеграції.
 
Звернутися до Фонду за консультацією можна за номером гарячої лінії: 0800509001.
 
Завдяки проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую» понад 200 хлопчиків і дівчаток, які мали туговухість від народження або набули її, отримали в подарунок слухові апарати. За програмою «Рінат Ахметов — Дітям» за 17 років підтримку отримали понад 5 млн дітей.