Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Тепер я чую!»: Фонд Ріната Ахметова допоміг ще одній дитині з проблемами слуху

26.02.2020

Дмитрику Лакею із Запоріжжя три рочки. Він народився в сорочці – в міхурі, який медики прокололи при пологах. Хлопчик швидко ріс та розвивався. В шість місяців навчився самостійно сидіти, в рік почав ходити. Але коли прийшов час сказати перше слово, продовжував мовчати.

 – Ми ніколи раніше не помічали, що син не чує. Водили його до лікарів, але ті не знайшли проблем зі слухом, а діагностували аутизм, якого у сина немає. Довго водили його по лікарнях, поки не знайшовся фахівець, який поставив правильний діагноз: туговухість четвертого ступеня, – каже Катерина Лакей, мама хлопчика.

 – З одного боку, нам зняли такий важкий діагноз, як аутизм, з іншого, – жити, розуміючи, що дитина нас не чує, теж важко і боляче, – розповів Володимир, тато Дмитра.

 Потім на сім'ю звалилася ще одна біда – Діма почав лисіти. У дитини випали брови, вії, волосся на голові. Хлопчик майже кожен день їздив з батьками в лікарню – йому одночасно обстежили слух і лікували алопецію. На це сім'я витратила всі гроші. На щастя, облисіння було переможене. У Діми знову росте волоссячко! А ось на слухові апарати коштів не залишилося. Знайомі, які дізналися про проблему дитини, порадили батькам звернутися до Фонду Ріната Ахметова. Тут їм відразу погодилися допомогти.

– Величезна подяка Фонду за проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». Нашому синові видали два високочутливих апарата, і він тепер буде спілкуватися зі світом і нормально розвиватися, – сказала Катерина Лакей.

Фонд Ріната Ахметова допомагає малюкам з проблемами слуху з 2007 року. Завдяки проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» високочутливі слухові апарати одержали 166 дітей з глухотою чи туговухістю.

Допомогу за проєктом можуть отримати діти віком до 7 років із соціально незахищених сімей, які проживають по всій території України.

 Детальну інформацію про проєкт можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.