Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Тепер доїжджаємо всюди»: лікар з Херсонської області – про проект «200 швидких для України»

06.02.2020

– Минулого тижня ми везли дитину. Шлях проходив через розбиті дороги, бруд непрохідний. Але завдяки машині, подарованої Рінатом Ахметовим, транспортування пацієнта пройшло успішно. На інших автомобілях з нашого автопарку просто не довезли б дівчинку. Добре, що у нас з'явилася ця потужна і сучасна машина.

Так розповів про затребуваність автомобіля, створеного на базі позашляховика Toyota Land Cruiser, головний лікар Бериславського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Абрамов. Автомобіль вручено медикам із Херсонської області в грудні, в рамках проєкту «200 швидких для України». Загалом сільським громадам і амбулаторіям усієї країни було передано 64 спецджипа, обладнаних за останнім словом медичної техніки. Гірські і важкодоступні райони країни вперше отримали техніку такого класу.

Бериславський центр медико-санітарної допомоги курує роботою 15 амбулаторій та 19 фельдшерських пунктів, які обслуговують 23 тисячі осіб з 22 населених пунктів.

– Протяжність нашого району близько 100 кілометрів. Є села, до яких місцеві жителі ходять пішки, бо у них немає машин підвищеної прохідності. Люди там теж хворіють, вони мають ті ж права на отримання допомоги, що й мешканці великих міст. На щастя, тепер ми можемо дістатися до них і швидко, і з комфортом. Тепер ми доїжджаємо всюди. Позашляховик, отриманий за проектом «200 швидких для України», гідний найгучніших слів подяки. Спасибі за такий подарунок! – сказав Ігор Федорович.

Проєкт «200 швидких для України» реалізується за особистим рішенням засновника Фонду Ріната Ахметова. Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги. Крім 64 позашляховиків, медики України отримали 22 неонатальних автомобіля та 114 «реанімацій на колесах».

5 фактів про швидкі-позашляховики:

• У салоні встановлено компактний універсальний дефібрилятор «Mediana» з клавіатурою на кирилиці і голосовими підказками.

• Машина оснащена спеціальними каталками італійського виробництва.

• У салоні встановлено ​​перегородку, завдяки якій пацієнт перебуває ніби в окремому приміщенні.

• Унікальна висувна система для крапельниць, що практично не забирає місця.

• Є спеціальне крісло, щоб переміщати пацієнта сходами.