Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Тепер Альоша чує світ! Новий учасник проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую»

25.08.2020

П'ятирічний Альоша не може завести своїх перших в житті друзів. Хлопчик народився з туговухістю, і це сильно ускладнило його спілкування з однолітками та навколишнім світом.

– Діти не хочуть з ним грати. У діток мова поставлена, вони розуміють більше, – зітхає Наталя Сухіна, мама хлопчика.

Рідні спілкуються з дитиною за допомогою жестів, але мріють, що колись почують від малюка його перші слова. Лікарі вважають, що це можливо. Потрібно відновити слух, і тоді дитина почне швидко розвиватися. Перший крок до цього вже зроблено – Олексій став учасником проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» і отримав сучасні високочутливі апарати.

– Ці апарати, що ми підібрали, вони індивідуально вже підстроюються на дитині за її аудіограмою і точно налаштовані на різні частоти – низькі, середні, високі, які необхідно дитині чути, щоб розвивалася її мова, – сказала слухопротезистка Ольга Орос.

Мама хлопчика розуміє, треба буде багато займатися, щоб син почав говорити. Але тепер це вже не мрія, а мета.

– Рінату Ахметову особлива подяка, тому що я б ніколи не змогла купити синові необхідне. Для мене слухові апарати – це надія, що він стане повноцінним, – каже Наталя Сухіна.

Завдяки проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» малюкам з глухотою чи туговухістю були встановлені понад 180 високочутливих слухових апаратів.