Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Сирітству – ні!»: День захисту дітей у сім'ях відзначать 9090 хлопчиків і дівчаток

01.06.2018

1 червня – Міжнародний день захисту дітей – весь світ відзначає з 1950 року, він покликаний привернути увагу суспільства до долі маленьких жителів планети.

Одна з нагальних проблем – сирітство. Сьогодні в Україні, за даними Мінсоцполітики, приблизно 71 тисяча дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Щоб кожна із них мала шанс знайти свою люблячу сім'ю, працює програма «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова.

Сьогодні програма відзначає своє 10-річчя. За час її роботи своїх татів і матусь знайшли 9090 дітей. Серед них – вихованці сімей Сноз та Івко, які приготували незвичайний подарунок до ювілею програми та розповіли про те, що для них означає цифра 9090, виступивши з вітальною промовою: "Цього року День захисту дітей святкуватимуть 9090 дітей разом з батьками. Вони знайшли сім'ю завдяки Фонду. Це багато? Це багато! 9090 дітей, якщо вони візьмуться за руки, то завдовжки це буде сім мостів Патона в Києві. 9090 дітей – це вдев'ятеро більше, ніж населення Ватикану. 9090 дітей – це учні восьми шкіл в нових мікрорайонах Києва. Ви уявляєте собі? Вісім шкіл усиновлених дітей! Якщо кожен з 9090 дітей скаже по одному разу слово «дякую», це маленьке, на перший погляд, слово, звучатиме дві з половиною години! Дякуємо вам за вашу працю! З Днем народження!"

Програма «Сирітству – ні!» стала тим невидимим містком, який допомагає знайтися дітям і їхнім майбутнім батькам. Дев'ятий рік працює Всеукраїнський портал національного усиновлення http://sirotstvy.net/ua/, на якому розміщені анкети вихованців інтернатних закладів. Головна мрія їхнього життя – знайти сім'ю.

Сьогодні на порталі можна познайомитися з історіями понад п'яти тисяч хлопчиків і дівчаток, які з нетерпінням чекають своїх батьків і дуже хочуть бути щасливими. Адже для будь-якої дитини головне щастя – виховуватися в люблячій сім'ї.