Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Син не чув мене на відстані трьох метрів»: 7-річний Тимофій з Харкова отримав слухові апарати від Фонду Ріната Ахметова

07.06.2023

Тимофію встановили діагноз «двостороння сенсорна приглухуватість другого ступеня». Повернути дитині можливість повноцінно чути світ, спілкуватися та навчатися допоміг Фонд Ріната Ахметова — нещодавно семирічний харків’янин отримав сучасні слухові апарати.

Родина Тимофія пережила жахи війни у рідному Харкові, рятуючись у підвалі або у коридорі. Хлопчик добре знає «правило двох стін». Сильні вибухи дитина чула — і одразу бігла ховатися. Але ж проблеми зі слухом ставали дедалі більше очевидними: Тимофій не чув маму навіть на відстані трьох метрів.

Родина звернулася до Центру слуху, де і встановили діагноз. Тимофію були потрібні потужні та дорогі слухові апарати. Отримати їх допоміг Фонд Ріната Ахметова.

«Ми підібрали декілька варіантів. Спостерігали, як він чує, в яких апаратах йому зручніше. Дитина займається з логопедом. Апарати йому допоможуть покращити сприйняття звуку та, відповідно, чітко розмовляти», — пояснює лікарка Центру слуху.

Хлопчик отримав суперсучасні гаджети, які підлаштовуються під індивідуальні потреби дитини.

«Я дуже вдячна Фонду Ріната Ахметова за те, що вони в таку скрутну хвилину, як зараз, відгукнулися на мою заявку і допомогли моїй дитині», — каже мама Тимофія.

Допомогу в слухопротезуванні в рамках проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую» можуть отримати діти з вадами слуху:

— віком до 7 років,
— що проживають або проживали в територіальних громадах у зонах бойових дій, окупації чи оточення.

Якщо серед ваших рідних або знайомих є дитина, яка потребує протезування слуху, зверніться на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU

Вже 215 хлопчиків і дівчат отримали високочутливі слухові протези завдяки Фонду. За 17 років роботи програми «Рінат Ахметов — Дітям» підтримку отримали понад 5 млн дітей.