Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Сила допомоги однієї людини»: конкурс малюнків до 15-річчя Фонду триває!

18.08.2020

Фонду Ріната Ахметова цього літа виповнилося 15 років. У низці святкових заходів особливе місце посів конкурс малюнків для дітей, які в різний час ставали учасниками різних проєктів і програм Фонду. Свої роботи на конкурс вже надіслали 22 дитини. Найбільшу активність проявляють діти Донбасу.

Першими учасниками конкурсу стали дітлахи з дитячого будинку сімейного типу Людмили Грідіної з Маріуполя, які надіслали велику спільну роботу.

– Кожен із десяти моїх дітей намалював окремий фрагмент, а потім ми з'єднали їх в одну картину. Вона про те, що сила – в родині, що в родині жити здорово. Ще одна ідея в тому, що коли хочеш зробити когось щасливим, то все в твоїх руках! – розповідає Людмила.

Діана Єрмакова з селища Миронівського намалювала малюнок про те, що сила полягає в самому бажанні допомагати. Таня Пастушенко з Новолуганського вважає, що добро починається з кожного. Її робота присвячена допомозі старшим.

Кожен малюнок, надісланий на конкурс, унікальний. Діти бачать світ не так, як дорослі, але бачення кожного особливе. Образи, придумані учасниками, увійдуть в історію Фонду. А роботи переможців стануть основою ескізу для поштової марки Фонду Ріната Ахметова! Він буде розроблений спільно з дітьми-переможцями відомою художницею Дашею Скорубською-Кандинською, нащадком знаменитого художника Василя Кандинського.

Минулого року Даша брала участь в проєкті «Картина Мирних» і створювала разом із дітьми, які пройшли через жахи збройного конфлікту, картину «З надією на Мир».

– Це був дуже цікавий досвід. Діти дуже несподівано для дорослої людини відчувають світ, передають свої емоції через цікаві образи. З радістю попрацюю з ними знову, – сказала Даша Скорубська-Кандинська.

Роботи на конкурс приймаються до 25 серпня.

Щоб взяти в ньому участь, дітям необхідно намалювати малюнок на тему «Сила допомоги однієї людини», опублікувати його на особистій сторінці в соціальних мережах з хештегом # ФондРінатаАхметова або в коментарях під спеціальним конкурсним постом на фейсбук-сторінці Фонду

Якщо учасник не має можливості надіслати роботу в онлайн, малюнок можна надіслати поштою, на адресу: 04070, Київ, вулиця Іллінська, 8. Для Благодійної організації «Фонд Ріната Ахметова».

Переможці отримають смартфон, планшет, екшн-камеру і набори юного художника.