Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Старт реєстрації на онлайн-тренінг «Опіка над дитиною під час війни: виявляємо складнощі та вчимося їх долати»

20.05.2022

Війна в Україні змусила кожного з нас зіткнутися з новими реаліями, новими викликами, до яких ніхто не був готовий. Немає жодної родини, якої б не торкнулися наслідки проведення військових дій у країні більшою чи меншою мірою.

Одним із таких болючих наслідків є те, що багато дітей втратили своїх батьків у цей тяжкий період. Сотні сімей забирають до себе дітей родичів, які потрапили в біду або загинули. Перед дорослими, які взяли на себе нові обов’язки опікунів, постали нові зобов’язання та виклики – вигодувати, виховати, вилікувати цих діток.

Діти, які на власні очі бачили війну, – особливі діти, травмовані діти. Крім того, і дорослі, які щойно стали опікунами через війну, не завжди усвідомлюють власні можливості щодо прийняття дитини родича у свою родину та своє серце. Це і є адаптація і дітей, і дорослих, на яку потрібен час і корисні поради фахівців.

Аби допомогти українським сім’ям впоратися з питаннями адаптації в часи війни, програма «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» запускає серію безкоштовних онлайн-тренінгів для опікунів, усиновлювачів, прийомних батьків та батьків ДБСТ.

Загальна тема першого тренінгу: «Опіка над дитиною під час війни: виявляємо складнощі та вчимося їх долати»

Розглядатимемо такі питання:

- як прийняти дитину в свою родину та серце;

- як трансформувати тимчасове почуття жалю до дитини у свідоме батьківство;

- як налагодити стосунки нової дитини з вашим оточенням;

- як виявляти травму та стресовий розлад.

Спікерки заходу мають не тільки досвід роботи психолога, але й особистий досвід:

- Олена Ємченко, клінічна психологиня, сертифікована фахівчиня з напряму «Травма війни» (сертифікат отримала після закінчення тренінгу, організованого в 2014 році Фондом Ріната Ахметова);

- Людмила Ібрагімова, сімейна психологиня, психотерапевтка (має 9 років стажу прийомного батьківства, під час війни взяла під опіку двох дітей).

Дата проведення онлайн-тренінгу – 30 травня 2022 року.

Посилання на онлайн-тренінг у Zoom буде додатково відправлене всім учасникам, які зареєструються за формою: Посилання на реєстрацію

Чекаємо на вас!

Разом долатимемо всі перешкоди задля щасливого майбутнього!