Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб змушений збільшити інтенсивність постачання на Донбас

02.11.2015

Цього тижня, з 2 до 6 листопада 2015 року, Штаб Ріната Ахметова збільшить інтенсивність доставляння гуманітарної допомоги. Це пов’язано з необхідністю поповнення запасів продуктових наборів у логістичних центрах для уникнення закриття пунктів видавання.

Штаб відправить на Донбас 4 автоколони з продуктами для мирних жителів Донбасу. 3 з них вирушать до Донецька та 1 — до Маріуполя, що дозволить сформувати 150 тисяч дорослих і 2250 дитячих наборів виживання.

«Сьогодні на продовольчому ринку ми спостерігаємо якусь паніку. Деякі наші постачальники намагаються притримати продукцію, для того, щоб продати її пізніше за вигіднішими цінами. Незважаючи на те, що ми закуповуємо продукцію тисячами тонн. Ми маємо приймати рішення оперативно. У зв’язку з цим можливі заміни в наших продуктових наборах, але допомога не буде припинятися, видавання буде тривати», — прокоментував Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу.

На сьогодні з обох боків лінії зіткнення відкрито понад 50 стаціонарних пунктів видавання допомоги. Вранці, 2 листопада, Штаб відправив першу з чотирьох запланованих колон на тижні. До вечора в Донецьк заплановано доставити продукти для формування 30 тисяч дорослих наборів виживання.

Станом на 2 листопада 2015 року, Штаб Ріната Ахметова видав 5 млн 141 тис. дорослих і 375 тис. дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.