Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ріната Ахметова й далі розширює географію допомоги й відправляє нові гуманітарні рейси на Донбас 11.12.14

11.12.2014

Нові пункти видавання допомоги Гуманітарного штабу Ріната Ахметова запрацювали в Горлівці, Торезі, на черзі — Луганськ і Алчевськ. Про це під час прес-брифінгу сьогодні повідомила Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу. Також Штаб збільшує інтенсивність доставляння гуманітарної допомоги: рейси з продуктами й наборами для дітей відправляються тепер у двох напрямках — до Маріуполя й Донецька, звідки силами волонтерів поширюються для мирних жителів 63 міст і районів Донецької та Луганської областей.

«Штаб працює там, де його допомога є вкрай необхідною. Згідно з даними Гуманітарної мапи, 45% населення Алчевська потребують продуктів харчування. Також, за даними мапи, з міста виїхала чверть населення, і на сьогодні там проживають 83 тисячі осіб. На потребу у продуктах харчування вказують також жителі Луганська. Гуманітарний штаб зробить усе можливе для того, щоб доставити туди допомогу й виконати поставлене Рінатом Ахметовим завдання — допомогти мирному населенню Донбасу, допомогти тим, кому зараз найважче», — коментує Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Як повідомили у Штабі, вчора, 10 грудня, пункт видавання допомоги запрацював у Горлівці. За перший день жителям міста видали приблизно 450 гуманітарних наборів. Відкрито 5 точок видавання в Торезі, де допомогу поки отримують найбільш незахищені верстви населення — інваліди 1-ї та 2-ї груп і сім’ї, які виховують дітей-інвалідів — їм видали на сьогодні понад 2000 продуктових наборів. На льодовій арені «Дружба» в Донецьку з 1 грудня працює пункт видавання гуманітарної допомоги для жителів сусідньої Макіївки. Волонтери ФК «Шахтар» роздали макіївчанам вже понад 8000 продуктових наборів.

Всього ж, як повідомлялося раніше, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує до кінця року доставити на Донбас 2 мільйони пакетів із продуктами та дитячими товарами.