Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ріната Ахметова продовжує допомагати в реабілітації поранених дітей

05.05.2017

У квітні троє поранених дітей, які дістали травми під час бойових дій на Донбасі, пройшли відновлення за проектом «Реабілітації поранених дітей» Штабу Ріната Ахметова. Зараз діти, які пізнали жах війни, перебувають у санаторії Запорізької області «Великий луг», який розташований прямо на березі Дніпра. Працівники Штабу зазначають, що тут не тільки прийнятні умови для реабілітації поранених дітей, а й висококваліфікований персонал, який надає необхідну допомогу у відновленні.

«Штаб Ріната Ахметова надає підтримку дітям, які постраждали на Донбасі. Минулого року в умовах санаторію пройшли реабілітацію 53 дитини, які отримали різні поранення, – розповідає фахівець напряму «Адресної допомоги» Марина Корольова. – На жаль, під час бойових дій діти дістають різні каліцтва – від осколкових поранень до втрати кінцівки. З ними працюють психологи та лікарі. Адже в деяких випадках, чим раніше ми почнемо реабілітацію дітей, тим вищий шанс на відновлення».

Зараз на реабілітації в санаторії перебувають троє постраждалих дітей із Донбасу. За словами самих лікарів, у них спостерігається позитивна динаміка у відновленні.

«У нас перебуває 15-річний хлопчик Данило. Він отримав осколкове поранення, – розповідає реабілітолог санаторію Роман Степура. – Буквально 10 днів тому він не міг рухати рукою. А зараз він уже робить вправи з гантеллю – поки неважкою, але все ж… І по шведській стінці вже самостійно до верху залазить».

Цьогоріч у межах проекту Штабу діти також зможуть пройти повторний курс відновлення. «У другій половині травня на реабілітацію заплановано направити трьох діток. Загалом у 2017 році в межах проекту ми плануємо оздоровити 18 дітей. Це дасть їм змогу повністю або частково відновити функції пошкоджених органів, а також знизити негативні психологічні явища, отримані після поранення», – підсумував менеджер напряму «Адресної допомоги» Владислав Денисенко.