Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ахметова врятував життя тримісячної дівчинки

11.05.2017

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує надавати адресну допомогу мирним жителям Донбасу й переселенцям. Основний фокус Штабу – діти, які опинилися в складній життєвій ситуації й потребують невідкладної медичної допомоги: лікування та проведення операцій.

Наприклад, на початку травня Гуманітарний штаб Ріната Ахметова оплатив дорогу операцію тримісячній крихітці Олександрі. Лікарі поставили дівчинці невтішний діагноз – скупчення спинномозкової рідини в головному мозку. Дитині загрожував летальний результат.

«Мама дівчинки звернулася на гарячу лінію штабу, розповівши, що її доньці потрібна термінова операція. Крихітці був потрібен шунт для відводу рідини. Сім’я була змушена переїхати із зони бойових дій на Донбасі. Мама виховує доньку одна й не має змоги сама оплатити операцію. Штаб оперативно надав допомогу маленькій Саші. Операція пройшла успішно й зараз стан дівчинки стабільний», – розповіла фахівець напряму «Адресна допомога» Марина Корольова.

З початку воєнного конфлікту на Сході України Штаб Ріната Ахметова надав адресну допомогу на лікування та операції понад 8 тисячам дорослих і дітей.

«Адресну медичну допомогу можуть отримати жителі Донецької та Луганської областей, а також тимчасові переселенці. Вона надається дітям і дорослим, які належать до таких пільгових категорій: сім’ї, які виховують дітей-сиріт, дітей під опікою; багатодітні сім’ї з трьома й більше дітьми; матері-одиночки або вдови з дітьми; сім’ї, що опинилися в складних життєвих обставинах (сім’ї, у яких є більш ніж одна тяжкохвора особа, наприклад, мати з онкологією й дитина з ДЦП, або 2 інваліда 1-ї групи). Допомога надається тільки за наявності відповідних документів», – розповіла Марина Корольова.

Заявки на адресну медичну допомогу можна подати на гарячу лінію Гуманітарного штабу 0–800–509–001 або надіслати на електронну адресу [email protected].