Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ахметова надав адресну допомогу 28 тисячам осіб

23.12.2015

Адресна допомога є одним із ключових напрямів роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. За 500 днів роботи Штабу адресну допомогу отримали понад 28 тисяч людей. Про це під час сьогоднішнього прес-брифінгу в ІА «Українські новини» розповіла Римма Філь, координатор Гумштабу.

«Що таке адресна допомога? Це звернення людей, цілодобові прохання врятувати життя. У чому просять допомогти? У проведенні операцій — онкологічних, кардіологічних, у лікуванні складних захворювань, у проведенні хіміотерапії… Це найскладніші випадки, які береться розв’язувати й допомагати Гуманітарний штаб. Працювати з такими зверненнями дуже важко, тому що в кожному з них — питання про життя і смерть», — розповіла Римма Філь.

За словами координатора, Штаб Ахметова приділяє особливу увагу допомоги дітям. З 28 тисяч людей, що отримали адресну допомогу, 1158 — діти. Було проведено 17 складних операцій на серці; для 8 дітей було придбано слухові апарати; понад 400 дійте отримали життєво-необхідні препарати (інсулін, протисудомні та протиастматичні ліки); ще 102 дитини, які дістали поранення через бойові дії, перебувають під супроводом Штабу.

«Коли йдеться про те, що таке адресна допомога, у мене виникає багато асоціацій із дітьми, яким ми допомогли, — поділилася Римма Філь. — Серед цих дітей 10-річний авдіївський хлопчик Владик, якому осколок влучив у голову, і він кілька місяців перебував на межі життя і смерті. Це був найважчий випадок. Але сталося диво — Владик не тільки вижив, він вчиться ходити й поступово повертається до нормального, повноцінного життя… І таких історій дуже багато. Діти, їхнє життя і здоров’я завжди були й залишаються у пріоритеті Ріната Ахметова».

Також координатор зазначила, що, окрім допомоги при термінових операціях та реабілітації поранених дітей, Гумштаб допомагає кардіопрепаратами людям у передінсультному або передінфарктному стані. У Штабі розуміють, що тисячі людей потребують елементарних ліків, які є настільки дорогими, що не всі можуть їх собі дозволити.

Дізнатися докладніше про адресну допомогу