Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Школярка з Донеччини перемогла у конкурсі від Фонду Ріната Ахметова та отримала сучасний ноутбук

17.03.2023

15-річна дівчина з Донецької області стала однією з переможиць минулорічного конкурсу «Напиши листа святому Миколаю» від Фонду Ріната Ахметова. Вона отримала від Фонду ноутбук, про який давно мріяла. 

Школярка має проблеми зі здоров’ям: мама зізнається, що її донька щодня виборює у хвороби право жити життям здорової людини. Дівчина вчиться вдома, пише вірші, складає пісні та мріє стати співачкою. Через хворобу доньки її родина не евакуювалася від війни ані в 2014 році, ані в 2022-му. Влітку минулого року в їхній будинок влучив снаряд: зруйнувало дах, але, на щастя, люди не постраждали. Після пережитого старшокласниця більшість часу проводить у підвалі: там навчається та ночує.

Конкурс «Напиши листа святому Миколаю» дівчина знайшла в інтернеті самостійно. Сама ж написала лист — навіть два, побоюючись, що через війну перший не буде доставлено. Вона перелічила свої базові потреби: канцелярія для навчання, лампа для освітлення у підвалі... 

Про свою головну мрію — ноутбук — дівчина попросити не наважилася, адже це дуже коштовний подарунок. Про це знали тільки в родині та у школі. Саме про цю мрію Фонду Ріната Ахметова розповіла директорка її навчального закладу, зазначивши, що для дівчини такий гаджет означатиме зв’язок зі світом, можливість повноцінного навчання та отримання інформації. Тож школярці було передано сучасний ноутбук від Засновника Фонду – Ріната Ахметова.

«Твоя історія дуже вразила, тому було прийнято рішення виконати не тільки ті побажання, про які ти писала в листі святому Миколаю, а й здійснити твою мрію і подарувати тобі цей сучасний ноутбук. Сподіваємося, він стане твоїм зручним помічником як у навчанні, так і у реалізації твоїх творчих здібностей», — звернулися до дівчини співробітники Фонду, передаючи подарунок. 

Програма «Рінат Ахметов — Дітям» вже більше 20 років опікується дітьми і виконує дитячі мрії. Підтримку за програмою вже отримали понад 5 мільйонів дітей України.