Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Шахтар» зіграв матч зі 111 дітьми-сиротами

24.05.2013

Сьогодні, 24 травня, на «Донбас Арені» відбувся перший футбольний матч між гравцями основного складу ФК «Шахтар» і дітьми-сиротами в кількості 111 осіб із 5 інтернатів Донецької області, який отримав назву «11 проти 111». Рішення про проведення такого поєдинку футболісти «Шахтаря» прийняли ще минулого року з метою підтримки проекту «Сирітству – ні!» благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Участь у матчі взяли 111 дітей-сиріт віком від 7-9 років з інтернатних установ Донецька, Маріуполя, Амвросіївки, Мар'їнки і Миколаївки. Причому, на поле вийшли не тільки хлопчики, але й дівчатка. Вихователі стверджують, що готуватися до такого матчу діти почали заздалегідь. Матч закінчився з рахунком 2:1 на користь дітей.

«Ми вчимося грати, як одна команда, – каже вчитель фізкультури донецької школи-інтернату №1 Олена Логвинова. – Діти намагаються виглядати гідно в очах футболістів «Шахтаря». Для них це величезна подія – вийти на поле з гравцями такого високого рівня».

Самі діти теж чекали з нетерпінням зустріч з улюбленою командою. Вже розучили гасла на підтримку як своєї команди, так і команди професійних суперників. На перемогу у чемпіонів України вони не розраховують, але грати збираються в повну силу.

Ініціатори матчу – благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» – подякували ФК «Шахтар» за підтримку та популяризацію проекту «Сирітству – ні!», який допомагає дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, знайти щасливі сім'ї.

«Футбол вже давно більше ніж гра. Подібні події, я вірю, можуть впливати на життя дітей – можливість проявити себе, випробувати власні сили, а головне, реалізувати дитячу мрію. Фонд Ріната Ахметова підтримує такі акції, оскільки ми збільшуємо шанси для цих дітей потрапити в сім'ю», – сказала керівник програм і проектів фонду Ріната Ахметова Дар'я Касьянова.

Нагадаємо, що ФК «Шахтар» активно підтримує проект «Сирітству – ні!» благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Зокрема, завдяки популяризації роботи порталу всеукраїнського усиновлення sirotstvy.net 5336 дітей-сиріт знайшли свої родини.