Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Серце для життя: світ згадає про небезпеку серцево-судинних захворювань

27.09.2019

29 вересня відзначають Всесвітній день серця, коли на всіх континентах заведено говорити про небезпеку, що несе епідемія серцево-судинних захворювань. Девіз Дня серця – «Серце для життя».

Фонд Ріната Ахметова з 2013 року допомагає дітям із діагнозом «вада серця». Для системної боротьби з хворобою у 2017 році почав працювати проект «Здорове серце». У його рамках дітям проводять корекційні операції зі встановлення імпланта – оклюдера. На сьогодні проведено 107 таких операцій, причому всі – ендоваскулярним методом. Це найшвидший, найбільш прогресивний і безболісний метод: менш ніж за годину встановлюється імплант – оклюдер. Для цього дитині не потрібен глибокий наркоз, щоб розрізати грудину, зупинити серце й запустити його знову.

Імплант вводиться за допомогою катетера через надріз у стегні – діти цієї миті дивляться мультики й навіть не помічають, що з ними проводять якісь маніпуляції. Оклюдер закриває ваду та повністю приживається впродовж половини року. Але ефект від операції видно відразу. У дітлахів пропадають усі симптоми хвороби, вони стають активними та веселими.

Напередодні Міжнародного дня серця Фонд Ріната Ахметова презентує ролики «Що ви ще не знали про ваду серця». Дивіться прем’єру прямо зараз. Поширюйте це відео, можливо, діти ваших друзів і знайомих мають ваду серця. Важливо її вчасно розпізнати.