Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Рінат Ахметов допомагає дітям почути світ

26.07.2019

Фонд Ріната Ахметова в рамках проекту «Тепер я чую» продовжує допомагати малюкам почути голос мами та розвиватися нарівні з однолітками. Одним із його учасників став маленький Артур Ткачук із Добропілля, якому не виповнилося і двох рочків.

«Синочок з’явився на світ здоровим. Щомісяця відвідували поліклініку для планового медогляду, але лікар не помічав будь-яких відхилень», – розповіла мама Марина.

Артур, здавалося, адекватно реагував на гучні звуки та намагався вимовляти деякі приголосні. І все ж маму не полишала тривога: зі здоров’ям малюка щось не так. Коли дитині виповнилося півтора року, батьки звернулися до невролога, який запідозрив у Артура порушення слуху. Наступний візит до сурдолога підтвердив побоювання: у малюка виявили туговухість ІІІ ступеня. Батьки і розгубилися, і дуже засмутилися – мало того, що поставлений діагноз означав інвалідність, ще були потрібні сучасні слухові апарати. На їх придбання родині довелося б збирати гроші довгий час. Тоді батьки звернулися до Фонду Ріната Ахметова, допомога якого не забарилася.

«Тепер я чую»: як отримати допомогу за проектом

У рамках проекту допомогу можуть отримати діти з нововиявленою туговухістю I–IV ступеня віком від 0 до 5 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Запорізькій і Харківській областях із найбільш соціально незахищених сімей.

Докладну інформацію можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.