Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Робити добро – легко!

13.11.2019

 

Сьогодні відзначають Всесвітній день доброти. Свято було засноване 1998 року об’єднанням волонтерів і добровольців «Всесвітній рух доброти», своїми справами вони надихають людей на добрі вчинки.

Діяльність Фонду Ріната Ахметова співзвучна з «Декларацією доброти», на основі якої діє рух. У ній мовиться:

«Проста людська доброта має фундаментальну важливість! Тільки якщо робити добрі справи, можна створити кращий і повніший співчуття світ».

Фонд Ріната Ахметова щодня робить добрі справи та рятує людські життя. 2019 року Фонд провів конкурс «Карта добрих справ», аби долучити до благородного почину якомога більше людей.

«Карту добрих справ» створили діти з дитячих будинків. Тому що вони краще за інших можуть відчути цінність людської благородності. Їм випало пройти багато випробувань, вони розуміють, як це важливо – відчувати турботу та милосердя. Тому Фонд запитав у вихованців дитячих будинків сімейного типу, яке воно – добро в повсякденному житті. Діти склали цілий список гідних вчинків, які може робити кожна людина. Так народилася «Карта добрих справ» – путівник у світ добра та милосердя.

Учасниками конкурсу стали сотні дітей і дорослих з усієї України. Побачити фото та відео добрих вчинків можна в соціальних мережах, перейшовши за хештегом #МояКартаДобрихСправ і #ФондРінатаАхметова.

Фонд Ріната Ахметова вітає всіх зі Всесвітнім днем доброти. Цей день – чудовий привід згадати про те, що робити добро – легко. Посміхніться незнайомій людині, погодуйте бездомних тварин, зателефонуйте рідним! І не забувайте, що проявляти милосердя та турботу можна щодня, не тільки в День доброти.