Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова організував свято для дитячих будинків сімейного типу в Маріуполі

21.12.2016

До дня святого Миколая в Маріуполі вихованці восьми дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) взяли участь у яскравому дитячому святі в центрі розваг «Фунтура». Захід організовано в межах масштабної акції «Рінат Ахметов – дітям!».

«Діти, які залишилися без батьків і опіки, завжди були в центрі уваги Фонду Ріната Ахметова. Благодійна акція до Дня святого Миколая за 16 років стала доброю традицією. Щороку інтернати, дитячі будинки та ДБСТ отримують подарунки та море позитивних емоцій», – сказала Євгенія Рзаєва, керівник програми Фонду «Сирітству – ні!».

Під час святкової програми хлопчики й дівчатка каталися на атракціонах, грали на автоматах, майстрували новорічні сувеніри, брали участь у шоу мильних бульбашок і проходили захопливий квест. Діти були в захваті. «Чудове свято», «Боулінг, машинки – все дуже сподобалося», «Настрій класний», – говорили вони після закінчення програми.

Батьки-вихователі також ділилися враженнями:

«Ми дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова за увагу й турботу. Діти дуже задоволені. І батьки отримали можливість зустрітися й поспілкуватися один з одним. Завдяки вам ми завжди відчуваємо підтримку», – сказала Тетяна Савіна, мама-вихователь сімох дітей.

«Діти так чекали цього дня, Святого Миколая, подарунки. Спасибі Рінату Ахметову за те, що організував таке свято. Це людина з великим серцем, яка дарує тепло й увагу всім знедоленим. Низький йому уклін», – подякувала Юлія Якуніна, мама-вихователь дев’яти діток. Молодшій Дашеньці всього 1,3 року.

«Фонд Ріната Ахметова багато років поспіль надає допомогу дітям-сиротам. Ця підтримка дуже важлива для подальшого життєдіяльності ДБСТ. Діти відчувають любов і увагу, краще соціалізуються», – вважає Людмила Прунчак, начальник служби в справах дітей Маріупольської міськради.

Відразу після свята команда Фонду поїхала в гості в маріупольську школу-інтернат № 11, щоб вручити подарунки. Сувеніри, м’які іграшки, рюкзаки, а також індивідуальні набори косметичних і гігієнічних засобів – такі подарунки для різних вікових груп підготував Фонд Ріната Ахметова.

Всього у 2016 році подарунки від Ріната Ахметова отримають 5 746 дітей-сиріт з інтернатів та дитбудинків Донецької області. Святкові набори ще для 134 254 дітей від імені засновника Фонду передадуть підприємства групи СКМ. Загалом подарунки вирушать до 140 тисяч маленьких адресатів.