Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Рінат Ахметов не має наміру припиняти надавати допомогу Донбасу

12.11.2015

До кінця 2015 року Гуманітарний штаб планує доставити на Донбас не менш 600 тисяч продуктових наборів. Про це сьогодні на брифінгу в ІА «Українські новини» розповіла координатор Штабу Римма Філь.

«На всі чутки про швидке завершення місії, Гуманітарний штаб заявляє — Рінат Ахметов не має наміру припиняти надавати допомогу доти, поки її потребують люди. Наші соціологічні дослідження і шквал дзвінків на гарячу лінію свідчать про те, що потреба в допомозі не зменшилася. Тому всі наші проекти з надання продуктової, адресної та психологічної допомоги продовжують працювати з урахуванням основних потреб найбільш незахищених категорій мирних жителів Донбасу», — запевнила Філь.

Щоб забезпечити запас продуктових наборів на всіх пунктах видавання в січні 2016 року, вже у грудні Штаб збільшить інтенсивність доставляння гуманітарної допомоги на не підконтрольні українській владі території Донецької та Луганської областей. Це пов’язано з імовірною перевантаженістю пунктів пропуску напередодні новорічних свят.

Для виконання поставлених завдань Штабом Ріната Ахметова найближчим часом заплановано викупити 11 тисяч тонн продуктів вітчизняного виробництва, щоб сформувати і видати понад 600 тисяч наборів виживання людям.

«Деякі постачальники ставлять ці плани під загрозу зриву, затягуючи терміни постачання. Зокрема, зараз це особливо актуально для закупівель великих партій макаронних виробів, — зазначила Римма Філь. — Але Штаб готовий до такого виклику — ми проводимо електронні торги, шукаємо нових постачальників. Також ми розглядаємо можливі варіанти заміни макаронів і круп у продуктових наборах».

Крім продуктової гуманітарної допомоги, 2016 року мобільні бригади волонтерів Штабу будуть доставляти товари побутової хімії в найвіддаленіші населені пункти. За 5 місяців роботи «мобільні» волонтери відвідали вже понад 180 сіл, селищ і маленьких міст з обох боків лінії зіткнення, виявивши гостру потребу місцевих жителів у порошку, шампуні, милі та інших засобах особистої гігієни. За словами координатора Штабу, дуже важливо, щоб надана допомога була актуальна й затребувана, тому доставляння і видавання засобів гігієни у глибинку Донбасу Штаб розглядає як один із найперспективніших напрямів на 2016 рік.

«Штаб продовжує працювати. Звичайно, ми дивимося в майбутнє і сподіваємося на те, що на зміну програмам воєнного часу прийдуть проекти мирного часу. Але сьогодні ми ще раз хочемо підкреслити, що Рінат Ахметов допомагатиме своїм землякам доти, поки це знадобиться», — підсумувала Римма Філь.

За весь час роботи, із серпня 2014 року, Штаб Ріната Ахметова видав 5 млн 257 тис. дорослих і 381 тис. дитячих продуктових наборів з обох боків лінії зіткнення.