Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую»: подарувати диво маленькій Соні

05.10.2021

Вади слуху можна помітити з перших тижнів життя дитини. При цьому лікарі рекомендують слухопротезування вже в шестимісячному віці. «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» – проєкт Фонду, який рятує малюків від повної тиші.

Одна з його учасниць – дворічна Софія з Харкова. Дівчинка з'явилася на світ із численними захворюваннями, серед яких – порушення слуху.

– Дочка пережила таке, що нікому не побажаєш. Півтора місяця провела в реанімації, потім була довга реабілітація. Здавалося, хвороби стали відступати, але виявили проблеми зі слухом, – розповідає Костянтин Тарасов, тато дитини.

І якщо мамі й татові вдавалося налагодити контакт з малятою, то з іншими дітками у дівчинки це не виходило. Адже Соня не могла з ними нормально спілкуватися. Щоб дитина могла чути і нормально розвиватися, потрібні були сучасні слухові апарати. На допомогу прийшов Фонд Ріната Ахметова.

– Апарати такого класу – дорогі. І не кожна сім'я може собі дозволити придбати два слухових апарати, – пояснила слухопротезист Вікторія Смирнова.

Тепер Соня Тарасова може не тільки гратися зі своїми друзями, а й чути голоси рідних людей.

– Дякуємо Фонду Ріната Ахметова за те, що так швидко відгукнувся і допоміг нам. Це було дуже вчасно. Ми вдячні за те, що Фонд допомагає дітям, – говорять Костянтин і Владислава Тарасові, батьки Соні.

Малюкам із вадами слуху Фонд допомагає з 2007 року. Проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» діє з 2018 року. Завдяки проєкту понад 200 хлопчиків та дівчаток отримали високочутливі слухові протези, які підлаштовуються під індивідуальні особливості дітей. Пристрої допомагають їм повноцінно розвиватися і ні в чому не поступатися здоровим одноліткам.