Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую»: маленький Ілля зможе чути голоси батьків

02.09.2021

Близнюки Ілля та Іван Липа народилися передчасно. У перші дні після появи на світ хлопчики важили по 1,5 кг, не дихали самостійно і 4 місяці провели в реанімації. Зараз дітям по 3 роки, вони продовжують лікування, а в Іллі виявили ще й  глухоту 3 ступеня.

– Він видає багато звуків, висловлює емоції. Коли нагуляється – він хоче розповісти, поділитися, бігає, але вимовити нічого не може, – ділиться мама хлопчиків Олена Липа.

Батьки хлопчика – переселенці з Луганська. Доходів сім'ї не вистачає на придбання якісних слухових апаратів. Тому вони звернулися по допомогу до Фонду Ріната Ахметова. І отримали її.

– Фонд Ріната Ахметова швидко реагує на звернення. Це дуже важливо. Бо чим раніше провести корекцію, тим буде менше шкоди від зниження слуху, – розповіла аудіологиня і слухопротезистка Вікторія Смирнова.

Мама хлопчика переконана, що завдяки своєчасному протезуванню Ілля навчиться говорити, як і його однолітки.

– Дякую Фонду за своєчасну допомогу, яка надходить саме в потрібний момент. Для нас це щасливий квиток, – каже Олена Липа.

– Для дітей із втратою слуху дуже важливо провести протезування до 7-річного віку. Це дозволяє маленьким пацієнтам наздогнати в розвитку однолітків і мати в майбутньому повноцінне життя, – розповіла керівникця проєктів Фонду Катерина Свириденко.

Для Фонду Ріната Ахметова протягом багатьох років порятунок життя і здоров'я дитини – пріорітений напрям діяльності. У 2018 році для системної та масштабної допомоги дітям із вадами слуху почав працювати проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». Високочутливі слухові апарати вже отримали понад 200 дітей з усієї України.