Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую»: Фонд допоміг Аліні з Дніпра

10.11.2020

Найбільше Аліна Лобко з Дніпра мріє вчитися в школі та подружитися з багатьма дітьми. Але в цьому році навіть не пішла в перший клас. Через проблеми зі слухом шестирічна Аліна майже втратила контакт з оточенням. Допоміг проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую».

– Звичайний тон в розмові з нею не підходив, потрібно було постійно говорити голосніше, щоб вона чула, – згадує Олександр Лобко, брат Аліни.

Причина, чому дівчинка не пішла в школу, банальна – через проблеми зі слухом важко вчитися і знайти спільну мову з однолітками. Це наслідок важкої хвороби, яку вона перенесла рік тому.

– У віці п'яти з половиною років Аліна дуже сильно захворіла на  вірусну інфекцію. Довго вживала антибіотики, після чого ми звернули увагу на те, що дитина погано чує, постійно перепитує. Буває, діти до неї підходять, щось запитують, починають спілкуватися – вона віддаляється, тому що погано чує, – каже Анна, мама дитини.

Лікарі попередили: сам собою слух не повернеться. Потрібні сучасні та високоточні слухові апарати. Але їхня вартість для сім'ї переселенців виявилася дуже високою. Так Аліна стала однією з учасниць проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую».

–  Це було щастя, радість. Усі навколо теж зраділи, і Аліна зраділа, що у неї будуть хороші апарати. Спасибі велике Рінату Леонідовичу, – подякувала Анна Лобко.

Фонд Ріната Ахметова допомагає дітям з вадами слуху з 2007 року. Допомога в слухопротезуванні отримують діти віком до 7 років із соціально незахищених сімей з усієї України. Завдяки Фонду малюкам встановлено понад 190 високочутливих слухових апаратів.